Ekstra Bladet

Løve ændret til bjørn

-

Erick Eck står i døren ind til sin celle i Dupage County Jail.

Store dele af hans krop er blevet dækket af tatovering­er, der sværger troskab til banden og fortæller om hans status i det kriminelle miljø.

En af tatovering­erne viser en krone med fem takker. De fem takker går igen i mange af Latin Kings’ tatovering­er.

De repræsente­rer nemlig People Nation- alliancen, som er en sammenslut­ning af gadebander i Chicago.

Ofte er kronen med de fem takker ledsaget af bogstavern­e ALKN, som står for ‘Almighty Latin Kings Nation’.

Det er det eneste liv, jeg kendte til

Som i mange andre gadebander er tatovering­er ofte en slags troskabsed til bandelivet. De viser også ofte, hvor man kommer fra, og hvilken gruppering man tilhører på gadeplan.

– Det er det eneste liv, jeg kendte til, udtaler Erik Eck fra fængslet til AP.

Ingen kaniner

Han kom ind i banden som 13- årig ved at sværge troskab til den første regel i Latin Kings: En gang King – altid King.

Men det bryder han altså nu ved at få fjernet eller ændret alle bandetatov­eringerne.

Han har blandt andet fået fjernet Latin Kings’ initialer, og en løve, som symboliser­er Latin Kings, er blevet lavet om til en bjørn.

Han bliver nødt til at vælge dyrene med omhu. En kanin ville for eksempel ikke gå. For det symbol bruger en konkurrere­nde bande.

De fleste amerikansk­e bandemedle­mmer får fjernet deres tatovering­er af samme årsag. De ønsker at få et job og et normalt liv.

– Men der er også nogle, som vælger at få fjernet bandetatov­eringer, fordi de vil undslippe myndighede­rne. Hvis for eksempel deres tatovering signalerer et tilhørsfor­hold eller vidner om en decideret forbrydels­e, fortæller Thomas Ward, bande- ekspert ved University of Southern California, til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX ?? Erik Eck havde blandt andet tatoveret en stor løve, som symboliser­er Latin Kings. Den er lavet om nu.
FOTO: CHARLES REX ARBOGAST/ RITZAU SCANPIX Erik Eck havde blandt andet tatoveret en stor løve, som symboliser­er Latin Kings. Den er lavet om nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark