Ekstra Bladet

Joker i spil

-

Der er gang i svingdøren hos Alpine, hvor teamchef Otmar Szafnauer kun fik 18 måneder, mens sportsdire­ktøren Alan Permane er fortid efter 34 år hos teamet baseret i Enstone.

Indtil videre er der intet drastisk sket på kørermarke­det, fordi flertallet har kontrakter til og med mindst 2024.

En markant domino skal falde, før der for alvor sker noget. Som at Red Bull dropper ‘Checo’ Pérez, der på Spa i præcis samme bil tabte med 23 sekunder til sin teamkammer­at, der startede sekser! Eller at balladen og rekonstruk­tionen hos Alpine også får konsekvens­er for en af kørerne.

Den slags begyndte sydeuropæi­ske mediekolle­gaer at spekulere i på Spa, men indtil videre er det kun spekulatio­ner.

Alfa Romeo ( Sauber næste år) har et af de få ledige sæder, som der er meget tvivl om. Valtteri Bottas har allerede en kontrakt for 2024, mens Zhou Guanyu i øjeblikket forsøger at sikre sin egen flerårige aftale.

Audi er løbende ved at overtage teamet og deres største marked er Kina. Samtidig vender grandprixe­t i Shanghai tilbage. Det taler for at beholde Zhou.

Lurer i kulissen

Hvad der taler imod, er kineserens svingende form. Samtidigt medbringer han ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke så mange penge, som mange tror. Før Audi har aktiemajor­iteten og gør Sauber til sit fabrikshol­d, spiller budget en rolle.

En joker er derfor sidste års Formel 2- vinder og nuværende tredjekøre­r hos Aston Martin, Felipe Drugovich. Ved hjælp af Banco de Brasil og andre brasilians­ke sponsorer kan han komme på tale.

Logan Sargeants ( Williams) fremtid sættes der også spørgsmåls­tegn ved.

Han var et overrasken­de valg til at begynde med, og mange har øje på den plads.

Heriblandt den danske Mercedes- junior Frederik Vesti, der stadig øjner Formel 2- titlen trods en skæbnesvan­ger fejl og nul point i hovedløbet.

 ?? FOTO: JOHN THYS/ RITZAU SCANPIX ?? Zhou Guanyu håber på en flerårig aftale hos Sauber, der bliver til Audi om et par år, men den er endnu ikke faldet på plads.
FOTO: JOHN THYS/ RITZAU SCANPIX Zhou Guanyu håber på en flerårig aftale hos Sauber, der bliver til Audi om et par år, men den er endnu ikke faldet på plads.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark