Ekstra Bladet

HOLDKAMMER­AT MED SIN STOREBROR

Han har gjort karriere på rekordtid, og til efteråret får Martin Pedersen chancen på den helt store scene, når han bliver stagiare på storebror Mads’ hold, Lidl-Trek

- FOTO: HESTKJAER RASMUS NOWAK FRANKLIN

Mads Pedersen er et kendt navn her til lands, men det er de færreste, der indtil videre kender hans lillebror.

25- årige Martin Pedersen har dog gjort karriere på rekordtid.

Først sidste år debuterede han som kontinenta­lrytter hos Restaurant SuRiCarl Ras, og nu tager han første skridt videre imod en profession­el tilværelse.

SuRi- Carl Ras bekræfter således over for Ekstra Bladet, at Pedersen fra denne måned vil være stagiare hos WorldTour- holdet LidlTrek.

Opdaget af træner

Martin Pedersen har ikke taget den lige vej ind i cykelsport­en.

Som dreng kørte han ligesom sin bror Mads på cykel, men hvor Mads Pedersen allerede i en ung alder kom ind på WorldTour- holdet Trek i 2017, valgte Martin en anden vej.

Han stillede cyklen i ga

ragen og fokuserede i stedet på at blive kiroprakto­r og var bl.a. en del af staben omkring banelandsh­oldet som behandler.

Cyklen kom dog frem igen, og i 2022 kørte han sig til en kontrakt på Restaurant SuRi-Carl Ras, hvor brormand Mads er medejer.

Potentiale

Her har Martin Pedersen vist fine takter, og ifølge holdets manager, Henrik Egholm, var det på en træningstu­r med Mads, at Martin blev opdaget af en af Trek- holdets trænere.

Denne undersøgte Martin Pedersens træningsda­ta og kunne se et potentiale, hvilket var med til at bane vejen for, at han dette efterår kan kalde sig Lidl- Trek- rytter.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r indbefatte­r stagiare- kontrakten ikke en efterfølge­nde profession­el kontrakt. Martin Pedersen er således ikke sikker på at kunne forblive på LidlTrek til næste sæson.

 ?? FOTO: HESTKJAER * ?? 25- årige Martin Pedersen har gjort karriere på rekordtid. Fremad
FOTO: HESTKJAER * 25- årige Martin Pedersen har gjort karriere på rekordtid. Fremad
 ?? ?? Cykelrytte­ren kan dette efterår skifte Restaurant SuRi- Carl Ras- trikoten ud med Lidl-Treks.
Cykelrytte­ren kan dette efterår skifte Restaurant SuRi- Carl Ras- trikoten ud med Lidl-Treks.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark