Ekstra Bladet

FORKLARER FARVEL

UDSKIFTNIN­G: Mette Helena Rasmussen er fortid som dommer i ’ Nybyggerne’ efter otte sæsoner, men det er der intet odiøst i, forklarer TV 2

- CHRISTIAN MEJDAHL BUHL

Med sans for detaljen og øje for den gode stil har Mette Helena Rasmussen igennem otte sæsoner været dommer i TV 2- hittet ’ Nybyggerne’.

Onsdag aften kunne hun dog meddele pressen, at hun ikke vender tilbage i rollen i den kommende sæson, der får premiere til efteråret. Og at beslutning­en var TV 2’s.

– Jeg har været med i otte år, og det har været så sjovt. Jeg har været sammen med tre forskellig­e meddommere, fire forskellig­e værter og været gennem det her program i så mange år. Jeg tænker, det er så fint, siger hun til Se og Hør.

Trænger til noget nyt

Ekstra Bladet har spurgt TV 2 om en begrundels­e for beslutning­en – og den skal findes i, at der som i en anden omgang ’ Roomservic­e’ er brug for lidt fornyelse i programmet.

Det skriver programmet­s redaktør, Peter Toldberg, i en mail til Ekstra Bladet.

’ Vi har været superglade for Mette Helena som dommer. Nybyggerne kører nu på 10. sæson, og der er løbende behov for at udvikle og forny formatet, og det gør vi b. la. ved at sætte en ny dommer på holdet,’ skriver han og fortsætter:

’ Vi har før skiftet både dommere og værter i Nybyggerne – senest bød vi velkommen til Önder, som var ny dommer i 2023. Vi er i fuld gang med at finde vores nye dommer.’

Ekstra Bladet har rakt ud til Mette Helena Rasmussen, der i skrivende stund ikke er vendt tilbage.

Omkring middagstid torsdag har hun dog delt et længere opslag på Instagram, hvor hun sætter nogle ord på sin nye jobsituati­on.

Vemodig afsked

’ Det er med en god blanding af stor taknemmeli­ghed, afskedsvem­od og udsigt til helt nye eventyr, at jeg efter 8 sæsoner rundt i hele landet – i selskab med tre forskellig­e kompetente meddommere og fire forskellig­e dybt engagerede værter – stopper som dommer i Nybyggerne,’ skriver hun blandt andet og fortsætter:

’Jeg vil gerne sige tusind tak til jer, der har set, bakket op og stemt på deltagerne i programmer­ne. Tak til sponsorern­e, TV 2 og til alle mine dedikerede og dygtige kolleger – både på og bag skærmen: I har gjort det givende for mig at være en del af holdet.’

Den garvede dommer melder i opslaget dog intet om, hvad fremtiden bringer for hende.

Mette Helena Rasmussen er, ud over at være et kendt tv- ansigt, blandt andet stylist, billedkuns­tner og forretning­skvinde. Hun er også særdeles aktiv på sociale medier, hvor hun blandt andet har 114.000 følgere på Instagram.

Der er løbende behov for at udvikle og forny formatet

 ?? FOTO: BO NYMANN/ RITZAU SCANPIX ?? Smidt på porten
TV 2 har droppet Mette Helena Rasmussen ( tv.) som indretning­sekspert i ’ Nybyggerne’.
FOTO: BO NYMANN/ RITZAU SCANPIX Smidt på porten TV 2 har droppet Mette Helena Rasmussen ( tv.) som indretning­sekspert i ’ Nybyggerne’.
 ?? FOTO: EMMA SEJERSEN ?? Mette Helena Rasmussen må finde en ny titel til cv'et.
FOTO: EMMA SEJERSEN Mette Helena Rasmussen må finde en ny titel til cv'et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark