Ekstra Bladet

Splittede stjerner

- FOTO: ISSEI KATO/ RITZAU SCANPIX

Dagens kørermøde tegner til at blive en langgaber med Fernando Alonsos straf fra Melbourne i fokus.

Også selvom spanieren på forhånd har deklareret, at han hurtigt skal tilbage til sine ingeniører for at evaluere Aston Martins opgraderin­ger til weekendens grandprix i Japan.

Men både straffens størrelse og Alonsos forsvarste­knikker deler vandene blandt kørerne.

– For at være helt ærlig var jeg ikke imponeret af Fernandos taktik, sagde Nico Hülkenberg til blandt andre Ekstra Bladet.

– Melbourne er en slags gadebane, og det er ret snævert. Vi kommer ind til det sving med 260, 270 klik. Og det er blindt.

Det vigtigste er konsistent­e straffe, men de lader til at være noget hårdere i år

– Hvis flag eller et af systemerne er forsinket, og en af os ’ T- boner’ George, ville udfaldet, og hvad Fernando tænker om det, formentlig også have været ret anderledes, mener Hülkenberg.

– Taktikken er normal i Formel 1. Men i det sving med den hastighed og den blinde udgang er det et forkert sving at udføre den i, og det skabte en ret farlig situation.

Ret hård

Løbet forinden var det Kevin Magnussens forsvarste­knikker, som var i fokus. I Jeddah slap danskeren også speederen på steder, hvor kørerne normalt giver fuld gas.

Han var mere mild mod Alonsos kørsel.

– Personligt synes jeg, at straffen var ret hård. Jeg sad hverken i Alonsos eller Russells bil, men for mig så det ikke ud til, at det kun var Alonsos fejl. Det vigtigste er konsistent­e straffe, men de lader til at være noget hårdere i år.

– Hvis de havde givet ham en reprimande, ville jeg ikke have studset over det. Han fik en ‘ drivethrou­gh’ og en stor straf. Jeg var lidt overrasket, konstatere­de Magnussen.

Fortvivlet over straf

Hovedperso­nen rystede mest af alt på hovedet af straffen. Fernando Alonso sagde, at den ikke ville ændre, hvordan han kørte racerløb.

– Der er intet krav om at køre 57 omgange på samme måde. Nogle gange kører vi langsommer­e for at spare brændstof, spare dæk, spare batteri. Nogle gange kører vi langsommer­e for at give bilen bagved DRS, fordi det hjælper, hvis den er hurtigere.

– Det både var og er helt normalt i motorsport, og sådan vil det altid være. Vi fik en straf, som de formentlig aldrig giver os igen, siger Alonso.

George Russell fastholdt, at veteranen var gået over stregen. Alle har ret til at ændre deres linje og bremsepunk­ter, men når man ‘ begynder at bremse midt på en langside’ for at få en taktisk fordel, er det for meget, synes han.

– Jeg var fokuseret på mit rat, som jeg havde været det sted på samtlige foregående omgange. 100 meter før svinget, da jeg kiggede op, indså jeg, at jeg var lige bag Fernando og ikke et halvt sekund væk.

Pandoras æske

– Hvad Fernando gjorde, var ikke ekstraordi­nært farligt, men det vil åbne Pandoras æske, hvis det ikke blev straffet, mener Mercedes- køreren.

Til gengæld er kørerne enige om, at der skal ses nærmere på sving seks på Albert Park.

– Det er ikke første gang, at bilen ender ude på banen igen i et blindt sving, hvor vi kører 250 km/ t., siger Carlos Sainz.

– Jeg elsker svinget, og under tidtagning er det fantastisk. Der har bare været for mange eksempler på det. Også i andre serier.

 ?? FOTO: PAUL CROCK/ RITZAU SCANPIX ?? Det ekstra farlige ved situatione­n var, at George Russells bil endte på tværs af racerbanen.
FOTO: PAUL CROCK/ RITZAU SCANPIX Det ekstra farlige ved situatione­n var, at George Russells bil endte på tværs af racerbanen.
 ?? ?? Fernando Alonso havde ingen planer - trods straffen - om at ændre sin stil.
Fernando Alonso havde ingen planer - trods straffen - om at ændre sin stil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark