Ekstra Bladet

25.000 SKAL VÆK

AFVISER JAGT PÅ MINISTERBI­LER: Med Liberal Alliances nye plan skrues der lidt ned for ambitioner­ne, når det gælder om at fjerne offentligt ansatte. Men mange skal stadig ud

- JONAS SAHL EMMA BUUS MOSEGAARD

95.000 færre ansatte i den offentlige sektor.

Den opsigtvækk­ende ambition forsvarede Liberal Alliances finansordf­ører, Ole Birk Olesen, med næb og klør i Ekstra Bladet for sølle to måneder siden.

Men nu har piben fået en anden lød, da han besøger Ekstra Bladets podcast ’ Ingen kommentare­r’.

Hans partiforma­nd, Alex Vanopslagh, har nemlig lagt en ny plan frem, hvor antallet af offentligt ansatte skal skæres med det noget mindre cirka 25.000 stillinger, kommer det frem under interviewe­t.

– Er det ikke ekstremt uambitiøst, hvis man er rigtig liberal, og det ved jeg, du er, at det eneste, du vil opnå, er 50.000 cirka færre ansatte om seks år?

– Det er formentlig ikke engang 50.000.

– Hvor meget er det så?

– Det er en fire- års- plan, der afløser en 13- års- plan, så det er en tredjedel af perioden. Så det bliver nok en tredjedel måske, som vi udelukkend­e vil finde på administra­tion, fordi vi ved, at der er overadmini­stration i såvel kommuner som i staten.

– Så 30.000?

– Ja, knap, tror jeg. Ole Birk Olesen lander på, at tallet nok i virkelighe­den ender på omkring 25.000 færre ansatte i den offentlige sektor, man nu vil gå efter i den nye plan.

– Så jo mere vi snakker, jo mere uambitiøst bliver det?

– Det er jo et udtryk for, hvor meget ... Du er i gang med at bygge et hus, og du kan jo ikke sige, at fordi du ikke kan bygge huset på en uge, så er du uambitiøs.

Hiver Fogh- taktik frem

Han afviser, at den nye strategi handler om at sælge ud i politikken i bytte for ministerpo­ster.

– Vi prøver bare at vende tilbage til det, der blev kaldt kontraktpo­litik under Anders Fogh Rasmussen. At man siger meget klart og tydeligt, hvad man agter at gøre i næste valgperiod­e, og så gør man det også.

– Men 25.000? Jeg skal lige tjekke – du er stadig liberal, ikke?

– Ja, ja, siger Ole Birk

Olesen.

Du er i gang med at bygge et hus, og du kan jo ikke sige, at fordi du ikke kan bygge huset på en uge, så er du uambitiøs

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Ny plan
Ole Birk Olesen vil ikke kalde sig hovedarkit­ekt bag den nye økonomiske politik, hvor Liberal Alliance er blevet mere realistisk­e – men indrømmer, at han har været meget involveret.
FOTO: JONAS OLUFSON Ny plan Ole Birk Olesen vil ikke kalde sig hovedarkit­ekt bag den nye økonomiske politik, hvor Liberal Alliance er blevet mere realistisk­e – men indrømmer, at han har været meget involveret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark