Ekstra Bladet

O. J. SIMPSON DØD AF KRÆFT

GÅET BORT: Den tidligere NFL- spiller og dømte kriminelle blev 76 år

- JONAS SAND PERNILLE CHRISTENSE­N

O. J. Simpson er død i en alder af 76 år.

Det fremgår af en udtalelse på hans officielle X- profil.

’ 10. april overgav vores far, Orenthal James Simpson, sig til kampen mod kræft. Han var omgivet af sine børn og børnebørn,’ lyder det i beskeden, der er underskrev­et Simpson- familien, som samtidig beder om, at medierne respektere­r deres privatliv.

Han nåede dermed at tilbringe seks et halvt år som en fri mand, siden han i 2017 blev prøveløsla­dt fra fængslet, efter han havde siddet inde i ni år på grund af et væbnet røverifors­øg.

O. J. Simpson er formentlig en af verdens mest kendte amerikansk­e fodboldspi­llere. Men selvom han imponerede på banen i 11 sæsoner mellem 1969 og 1979, er det ikke på grund af hans evner med den ovale bold, at mange kender ham.

Eks- kone dræbt

Det er formentlig heller ikke den karriere som skuespille­r, han under og efter NFL- karrieren gav sig i kast med, som mange først vil huske ham for.

12. juni 1994 blev hans ekskone Nicole Brown og hendes ven Ronald Goldman blev brutalt myrdet i Browns hjem. Simpson blev tiltalt for mordet, men senere frifundet i nok den mest kendte retssag i historien. I et civilt søgsmål blev han tre år senere fundet ansvarlig for deres død, og retten dømte ham til at betale 33,5 millioner dollars i erstatning – et beløb, der med dagens kurs svarer til 230 millioner kroner.

I 2008 sad han igen på anklagebæn­ken – og denne gang slap han ikke med skrækken.

Årsagen var et væbnet røveri i Las Vegas året inden, hvor han blev kendt skyldig og idømt 33 års fængsel. I 2017 blev han prøveløsla­dt, efter han havde afsonet minimumsst­raffen på ni år, og i december blev han endegyldig­t erklæret en fri mand igen.

O. J. Simpson efterlader sig fem børn.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Omstridt
Den berygtede amerikaner efterlader sig fem børn. I en af de mest omdiskuter­ede retssager i historien blev han frifundet for mordet på sin ekskone.
FOTO: RITZAU SCANPIX Omstridt Den berygtede amerikaner efterlader sig fem børn. I en af de mest omdiskuter­ede retssager i historien blev han frifundet for mordet på sin ekskone.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark