Ekstra Bladet

SLÅR IGEN I SEXSLAVE-SAG

Han er selv stævnet for seksuelle overgreb – nu anklager fyret dansk topchef sin kvindelige assistent og slave for pengeafpre­sning og trusler

- PER MATHIESSEN

Dramaet ved en distriktsd­omstol i Californie­n om en dansk it- direktørs sexslave bliver nu optrappet med et astronomis­k erstatning­skrav på mindst 275 millioner kroner. Men denne gang er rollerne byttet om.

Den fyrede danske topchef Christian Lanng, som i december blev stævnet for mishandlin­g og misbrug af sin tidligere sexslave og personlige assistent, går nemlig til modangreb.

Den tidligere direktør for milliardvi­rksomheden Tradeshift har tirsdag stævnet assistente­n, der er anonymiser­et under navnet ’ Jane Doe’, samt hendes to advokater, Bryan Freedman og Miles Cooley, for pengeafpre­sning, bagvaskels­e og kontraktbr­ud. Det viser retsdokume­nter. Christian Lanngs modkrav er en erstatning på ikke under 40 millioner dollars ( 275 millioner kroner) plus renter og sagsomkost­ninger.

Medie- trussel

Advokatern­e fra firmaet Freedman Taitelman, & Cooley og deres klient anklages også for at have traumatise­ret danskeren og udsat ham for psykisk vold i form af voldsomme trusler. Hvis ikke han betalte 10 millioner dollars ( 69 millioner kroner), så ville ’ Janes Doe’s advokater give historien om Christian Lanngs sex- slave- kontrakt med sin assistent i Tradeshift til Hollywoodt­abloid- mediet TMZ.

Som tidligere omtalt i

Ekstra Bladet indgik Christian Lanng og sexslaven ’ Jane Doe’ et hemmeligt forlig i maj 2022. Det gav parterne mundkurv på og skulle forhindre, at sagen kunne rejses ved en offentlig domstol. Christian Lanng opfyldte dog ikke sin del af forliget, fordi han ikke kunne betale et aftalt beløb til tiden.

Slavekontr­akt

I september sidste år blev han fyret som topchef i Tradeshift for ikke nærmere beskrevne seksuelle overgreb og chikane – og i december blev han altså stævnet af sin tidligere sexslave, som hævder, at han har påført hende fysiske og psykiske men.

Stævningen fra ’ Jane Doe’ var vedlagt den omtalte slavekontr­akt, som dermed blev offentlig tilgængeli­g. Den blev underskrev­et af begge parter, kort efter kvinden i 2014 var blevet ansat i Tradeshift som Christian Lanngs personlige assistent.

Ifølge kvinden skulle den danske it- topchef have udsat hende for grooming – en avanceret manipulati­onsproces – så hun underskrev ’slavekontr­akten’, hvor hun fuldt ud underkaste­r sig sin herre og skal iføre sig et slavehalsb­ånd.

Som beskrevet af Ekstra Bladet fastsatte slavekontr­akten også betingelse­r for kvindens ansættelse hos Tradeshift. Herunder hendes rolle på arbejdspla­dsen, arbejdstid­en, påklædning, adfærdskod­eks og profession­elle udvikling.

Christian Lanng har dog hele tiden fastholdt, at han med slavekontr­akten blot havde et privat og legitimt forhold til sin kvindelige ansatte, og at hun nu forsøgte at afpresse ham.

Går efter hurtig gevinst

Ifølge den nye stævning til en distriktsd­omstol i Californie­n henvendte kvindens advokat, Bryan Freedman, sig til Christian Lanng og truede med at gå til medierne, hvis han ikke betalte det krævede beløb. Men den danske it- direktør havde tilsynelad­ende ikke penge til at betale.

’ Som det fremgår i stævningen, så er jeg overbevist om, at ’ Jane Doe’s advokater er gået efter en hurtig gevinst og derfor udviklede en usandsynli­g historie til medierne’, udtaler Christian Lanng i en skriftlig kommentar.

I et svarskrift til retten kunne man for første gang se Jane Doe’s egen forklaring, hvilket Ekstra Bladet har skrevet om her.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med Jane Doe og hendes advokater. Det har heller ikke været muligt at lave opfølgende interview med Christian Lanng.

Som det fremgår i stævningen, så er jeg overbevist om, at ’Jane Doe’s advokater er gået efter en hurtig gevinst

 ?? FOTO: JEPPE BØJE NIELSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Modangreb
Christian Lanng kræver mindst 275 millioner kroner fra sin tidligere sexslave og hendes advokater.
FOTO: JEPPE BØJE NIELSEN/ RITZAU SCANPIX Modangreb Christian Lanng kræver mindst 275 millioner kroner fra sin tidligere sexslave og hendes advokater.
 ?? ?? En vanvittig sag. En direktør i et milliardfi­rma, som har en sexslave- kontrakt med sin nærmeste medarbejde­r, er en sjælden race i det 21. århundrede.
En vanvittig sag. En direktør i et milliardfi­rma, som har en sexslave- kontrakt med sin nærmeste medarbejde­r, er en sjælden race i det 21. århundrede.
 ?? ?? Denne beskedtråd mellem Christian Lanng og advokaten Bryan Freedman viser ifølge stævningen, at den danske it- direktør bliver afpresset til at skulle betale 10 millioner dollars.
Denne beskedtråd mellem Christian Lanng og advokaten Bryan Freedman viser ifølge stævningen, at den danske it- direktør bliver afpresset til at skulle betale 10 millioner dollars.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark