Ekstra Bladet

’SØD’ MED EN MØRK SIDE Dødsstraf for svindel

Fra kernefamil­ie til kriminel LIKVIDERET: Nye detaljer i sagen om 25- årig, der for to uger siden blev dræbt på Frederiksb­erg, hvor han ifølge Ekstra Bladets research voksede op i kernefamil­ie

- CECILIE ERLAND SUNE FISCHER FOTO: KENNETH MEYER FOTO: AFP

En sød dreng fra en god familie, der tidligt i livet kom i uføre. Men som på mange måder lod til at være kommet på ret køl.

Sådan beskriver kilder, Ekstra Bladet har talt med, den 25- årige blonde mand med fuldskæg, der lørdag 30. marts blev likvideret i sin bil i et parkerings­anlæg ved sit hjem i velhaver- enklaven på Johannes V. Jensens Allé på ydre Frederiksb­erg.

Ingen anholdte eller motiv

Sagen er stadig uopklaret, der er ingen anholdte, og politiet holder kortene tæt ind til kroppen i forhold til et motiv.

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r peger pilen på, at den 25- årige blev dræbt i et kriminelt opgør.

Efterforsk­ningsleder ved Københavns Politi Robert Jensen fortalte kort efter drabet, at den 25-årige ikke direkte var kendt i rocker– eller bandesamme­nhæng. Men han afviste ikke, at det kunne have en forbindels­e.

Han sagde dog, at den 25årige var kendt af politiet – uden at ville sige mere.

Retsdokume­nter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, afslører, at han blev dømt for personfarl­ig kriminalit­et allerede i teenageåre­ne.

Den 25- åriges baggrund er på mange måder atypisk for figurer i den kriminelle underverde­n, fortæller kilder.

Han er opvokset på Frederiksb­erg i en ressources­tærk familie. Faren havde en chef- stillling i en stor, dansk virksomhed, mens moren også var højtuddann­et.

Ifølge retsbøger, blev forældrene skilt i den dræbtes teenage- år, og herefter boede den 25- årige skiftesvis hos moren og faren, der var flyttet ind i den 200 kvadratmet­er store lejlighed på Johannes V. Jensens Allé.

Samme sted, han blev dræbt. I mellemtide­n er han ifølge Ekstra Bladets research selv blevet ejer af den eksklusive millionlej­lighed, efter hans far gik bort i 2022.

Mange rødder

Han blev dermed forældrelø­s, da han også mistede sin mor allerede i 2016. Det fortæller tidligere skolekamme­rater fra en lokal folkeskole på Frederiksb­erg.

Den årgang, som den 25årige gik på, var notorisk kendt i området for at have mange rødder. Og det var sammen med kammerater derfra, at han senere blev dømt for at have været en del af en lille klike, der i 2014 og 2015 terroriser­ede Frederiksb­erg og begik en stribe af gaderøveri­er.

Han fortalte under retssagen i 2017, at da han blev anholdt og varetægtsf­ængslet i røverisage­n, var han i gang med en videregåen­de uddannelse, som han måtte droppe.

Efterfølge­nde var han flyttet ind hos familie i Jylland for at ’ blive mere selvstændi­g’, forklarede han.

Han fik en dom på et år og tre måneders fængsel for sin rolle i røverierne, som han nægtede sig skyldig i.

En del blev betinget, og i sommeren 2017, da retten havde afsagt dom, kunne han forlade retten som en fri mand. Og her tyder det på, at han flyttede tilbage til Frederiksb­erg.

Få måneder senere kom han i politiets søgelys igen. Til en gymnasiefe­st i Hellerup stak han en anden teenager ned under et slagsmål i november 2017.

Det fik han som 19- årig en dom for grov vold på et år og ni måneder for.

I gang med uddannelse

Herfra ebber det retslige spor ud, og ifølge en profil på de sociale medier var han i gang med en videregåen­de uddannelse, da han blev dræbt.

Samtidig fremgår det, at han havde fået en praktikpla­ds samme sted, som hans far tidligere havde været topchef.

Men kilder fortæller, at han stadig begik sig i kriminelle kredse.

Men præcis hvad der lå bag den målrettede likviderin­g, er endnu et mysterium.

En domstol i Vietnam har dømt ejendomsma­gnaten Truong My Lan til døden for hendes rolle i en af landets største finansskan­daler nogensinde.

Hun blev fundet skyldig i ulovligt at have tilegnet sig et beløb svarende til 87 milliarder kroner fra Saigon Commercial Bank over en periode på ti år. turister, der blev evakueret sidste år på grund af naturbrand­e på Rhodos, kan nu søge gratis hotelophol­d i år. Der er tale om erstatning­sbeløb på op til 500 pund (omkring 4360 kroner), der betales af den græske stat.

 ?? ?? Politiet arbejder ved parkerings­kælderen i stueetagen, hvor den 25- årige mand blev dræbt lørdag 30. marts.
Politiet arbejder ved parkerings­kælderen i stueetagen, hvor den 25- årige mand blev dræbt lørdag 30. marts.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark