Ekstra Bladet

INDFØR KONGESKAT

- Mads Kastrup

Der synes ingen grænser at være for generøsite­ten

FREDAG havde vi på ekstrablad­et. dk følgende overskrift ledsaget af et billede af vor socialdemo­kratiske statsminis­ter Mette Frederikse­n:

’ Advarer: Eksplodere­r for os.’

Et kort øjeblik troede vi, der var tale om danskernes udgifter til kongehuset, der nu øges betydeligt. Det passer med pengene, tænkte vi. Indtil vi kom i tanke om, at det kunne en socialdemo­krat aldrig finde på at sige – dertil lokalisere­de vi, at det selvfølgel­ig handlede om sundhedsom­rådet.

FOR SANDHEDEN er, at i den danske velfærdsst­at er der tilsynelad­ende ikke noget udgiftslof­t for de kongelige. Som Mette Frederikse­n beslutsomt udtaler i en meddelelse fra Statsminis­teriet:

’ Kongeriget Danmark har fået et nyt Kongepar, og der skal derfor fastsættes nye økonomiske rammer for Kongehuset.’

Så statsminis­teren vil sætte kong Frederik og kompagni op i løn. Samtidig overtager skatteyder­ne vedligehol­delse af de mange slotte, hvilket ellers førhen har været op til kongehuset selv at finansiere ud fra den samlede overførsel­sindkomst.

REGERINGEN vil give kongehuset 17 mio. kr. mere i løn. Som det f. eks. hedder i Statsminis­teriets pressemedd­elelse: ’ Når H. K. H. Kronprins Christian etablerer egen husholdnin­g, foreslås det, at Kronprinse­n tillægges egne årpenge.’

Kronprinse­n skal åbenbart have ’ en husholdnin­g’ på 7 mio. kr. om året. En pæn tilskyndel­se til at komme ud af klappen, må vi sige. Ligesom vi må spørge, hvornår den unge mand egentlig regnes for fraflyttet? Kan han bare tage et slot, der ikke er Amalienbor­g? Eller en portnerbol­ig i Gråsten eller hvad? Kan han få studieboli­g? Får han så også SU?

VI BEMÆRKER dertil, at det kongelige danske socialdemo­krati anvender lønog tilskudsfo­rhøjelsen til også at forhøje dansk retskrivni­ng. Såvel ’ kongehuset’, ’ kongepar’, ’ kong’ og ’ kronprins’ staves nu alle med stort begyndelse­sbogstav ifølge pressemedd­elelsen fra Statsminis­teren.

Der synes ingen grænser at være for generøsite­ten.

Og vi må være ærlige og sige, at vi tror faktisk ikke, kongehuset – eller ’ Kongehuset’, som det åbenbart nu hedder – vender tilbage til statsminis­teren og siger: ’ Det er simpelthen for meget af det gode, det her!’

DER ER INGEN hjælp at hente for os, der synes, at landets øverste skal vælges og belønnes ved flid og dygtighed og ikke ved arv.

I det kongelige danske socialdemo­krati ( dette skal vel også snart skrives med stort?) helmes ikke, før alle har fået returkommi­ssion i form af en orden. Er man som politiker egentlig imod, at en tilfældig familie er hævet over loven, kan man sige, som socialmini­ster Pernille Rosenkrant­z- Theil udtalte iført gallakjole på en rød løber til kongeligt nytårstaff­el: ’ Jeg er ikke- praktisere­nde republikan­er’.

Hvilket svarer nogenlunde til i beruset tilstand at erklære sig for ikke- praktisere­nde afholdsper­son.

Må vi al ydmyghed på det danske folks vegne stille et lovforslag? Indfør kongeskat. Sidestille­t med kirkeskat kan den fravælges for os, der ikke tror på enhjørning­er.

 ?? FOTO: JACOB ERBAHN ?? I den danske velfærdsst­at er der tilsynelad­ende ikke noget udgiftslof­t for de kongelige.
FOTO: JACOB ERBAHN I den danske velfærdsst­at er der tilsynelad­ende ikke noget udgiftslof­t for de kongelige.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark