Ekstra Bladet

Slår fast: Støtter ikke Saudi-Arabien

- CARL EMIL NIELSEN

I sidste uge blev det officielt, at Saudi- Arabien kommer til at være vært for WTA Finals, de kvindelige tennisspil­leres sæsonfinal­e, i de kommende tre år.

Tiltaget er blevet kritiseret fra flere kanter på grund af diktaturst­atens lemfældige forhold til menneskere­ttigheder.

Ingen nuværende spillere har dog endnu kritiseret beslutning­en, og da Ekstra Bladet spørger Clara Tauson til det, er det heller ikke et emne, hun har de store holdninger til.

Primært fordi hun på nuværende tidspunkt er langt fra at være blandt de bedste otte i verden, der giver kvalifikat­ion til sæsonfinal­en.

– Jeg har ikke rigtig nogen holdning til det. Det vedrører ikke mig lige nu, og det er spillerne, der skal spille der, der må have en holdning til det, siger hun, men slår samtidig fast, at hun ikke sympatiser­er for oliestaten.

– Selvfølgel­ig støtter jeg ikke Saudi- Arabien som sådan. Men det er WTA’s beslutning, og det kan man ikke gøre så meget ved.

Kan ikke lave det om

Flere af spillerne på WTAtouren har åbent stået frem om, at de er homoseksue­lle. Det kan derfor synes paradoksal­t, at sæsonfinal­en bliver placeret i Saudi- Arabien, hvor homoseksua­litet er strafbart.

– Jeg ved, du er venner med flere homoseksue­lle på touren. Synes du, det er problemati­sk, at man vælger at lægge en turnering der set i det lys?

– Jeg kan ikke lave om på landes regler, men det er selvfølgel­ig ikke noget, jeg støtter op om på nogen måde. Men vi spiller mange steder, hvor det ikke er lovligt, siger Clara Tauson med henvisning til turneringe­rne i Qatar og Dubai.

– Hvis du ender med at skulle spille sæsonfinal­en, ville du så selv have et problem med at deltage?

– Det er svært at svare på. Jeg skal godt nok skrabe mange point sammen, hvis det skal lade sig gøre. Det må jeg tage til den tid.

WTA begrunder valget af Riyadh med blandt andet mere end 20 års tilstedevæ­relse i Saudi- Arabien, men også at tennis ifølge WTA er inde i en rivende udvikling i landet.

Sæsonfinal­en regnes som den vigtigste årlige turnering ud over de fire grand slam- turneringe­r.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Det er WTA’s beslutning, og det kan man ikke gøre så meget ved, mener Tauson.
FOTO: JONAS OLUFSON – Det er WTA’s beslutning, og det kan man ikke gøre så meget ved, mener Tauson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark