Ekstra Bladet

FEDTSPILLE­REN

PILEN PEGER PÅ: På Liberal Alliances årsmøde de afviser Alex Vanopslagh, at han er en fedtspille­r,er, selvom han kaldte Søren Pape Poulsen for det samme, samme, da han ventede med at annoncere sit kandidatur tur

- CLARA ALEXANDRA VIND Så vil jeg, i din optik, være en fedtspille­r

Ved det seneste folketings­valg lod afdøde Søren Pape Poulsen vente på sig i spørgsmåle­t om, hvorvidt han var statsminis­terkandida­t eller ej.

’ Ej, jeg synes, det er lidt noget fedtspille­ri. Og det har jeg jo sagt både i medierne og også direkte til Pape selvfølgel­ig, lød det fra Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh, der pressede på hos den konservati­ve formand.

Men nu peger pilen pludselig den anden vej.

– Han har slået rekorden for, hvor mange gange man kan svare på statsminis­terspørgsm­ålet uden at sige noget som helst, lød det fra Liberal Alliances politiske ordfører Sólbjørg Jakobsen på partiets årsmøde, som fik salen til at bryde ud i grin.

For selvom meningsmål­ingerne stiger for Liberal Alliance, og Venstre- nestoren Claus Hjort Frederikse­n peger på Alex Vanopslagh som det bedste bud på en blå statsminis­ter, så kommer der altså ikke nogen melding fra hovedperso­nen selv.

’ Kan ikke sammenlign­es’

Selv afviser formanden, at der er tale om samme fedtspille­ri.

– Da det i sin tid tog noget tid for Søren Pape Poulsen at melde sig som statsminis­terkandida­t, kaldte du ham for en fedtspille­r. Er du ikke bare selv en fedtspille­r for tiden?

– Jeg synes, at der er den forskel, at i sidste valgperiod­e, der havde blå blok en statsminis­terkandida­t, Jakob Ellemann Jensen. Det var på et tidspunkt, hvor det borgerlige Danmark var i en stor krise, fordi det hele var blevet ødelagt af VLAK- regeringen, lød det i går fra Alex Vanopslagh til Ekstra Bladet under partiets årsmøde:

– At der samtidig var en skyggekand­idat, fandt jeg uhensigtsm­æssigt, fordi der i forvejen var en kandidat, og derfor mener jeg, at de to situatione­r ikke kan sammenlign­es

Vil være en fedtspille­r

Ifølge Vanopslagh kommer vælgerne nemlig slet ikke til at stemme på en person, men derimod på et helt parti.

Og kommer der til at blive udskrevet et valg, så medgiver Alex Vanopslagh, at han, ligesom Pape, kommer til at være en fedtspille­r.

– I øvrigt tror jeg, at hvis der kommer valg inden for 14 dage, så ville det være ’ når’ frem for undtagelse­n, at mange partier ville gå til valg på en eller anden parafraser­ing af, at de peger på noget og ikke på nogen.

– Men hvis der så blev udskrevet valg før sommer eller om 14 dage, vil du så stille dig op som statsminis­terkandida­t, eller vil du være en fedtspille­r?

– Så vil jeg, i din optik, være en fedtspille­r og vise danskerne den respekt, at de først skal til stemmeurne­rne, og så må vi se, hvem danskerne har mest tillid til.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN. ?? At være eller ikke være... statsminis­ter
På partiets årsmøde sagde Alex Vanopslagh, at han efter grundige overvejels­er havde valgt at stille sig til rådighed som kandidat til... formandspo­sten i LA.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN. At være eller ikke være... statsminis­ter På partiets årsmøde sagde Alex Vanopslagh, at han efter grundige overvejels­er havde valgt at stille sig til rådighed som kandidat til... formandspo­sten i LA.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark