Ekstra Bladet

AIRFRYER- FUP

SNYDT: En airfryer fra en webshop udviklede sig til et rent helvede for Thomas Larsen

- MALOU HEIGL

– Jeg er blevet taget godt og grundigt ved næsen,

Sådan lyder det fra 53årig Thomas Larsen fra Aalborg, som i marts købte en airfryer på hjemmeside­n Cookmaster.

En airfryer til en værdi af 1799 kroner, som aldrig er kommet, selvom pengene blev trukket fra Thomas’ konto inden køkkenmask­inen blev afsendt.

Og Thomas Larsen er ikke den eneste.

Smutter man ind på Trustpilot har 91 procent af anmelderne givet én stjerne, og oplevelser­ne stemmer en til en overens med Thomas Larsens.

– Jeg bliver frustreret over, at Cookmaster bare tager folks penge. Det er simpelthen ikke okay, siger Thomas Larsen til Ekstra Bladet

Airfryer fra helvede

Thomas Larsen ville gerne hoppe med på airfryertr­enden, og besluttede sig derfor for at søge lidt rundt for at finde den bedste på markedet.

– Jeg så nogle forskellig­e anmeldelse­r af airfryeren, og tænkte, at det var den bedste, forklarer Thomas Larsen.

Han bestiller airfryeren fra Cookmaster, men fortryder, da det alligevel ikke var den model han gerne ville have, så han vælger at afbestille den igen.

Men pengene var allerede trukket fra hans konto, selvom airfryeren endnu ikke var sendt, hvilket er imod markedsfør­ingslovens § 1 om god markedsfør­ingsskik.

– Det var her, jeg begyndte at tænke, at der var noget underligt ved det hele, siger Thomas Larsen.

Derefter gik han hurtigt ind på Trustpilot, hvor han så de 100 dårlige anmeldelse­r, og så gik han til tasterne i Cookmaster­s kundemail. Her udspillede sig en længere korrespond­ance, som Ekstra Bladet også har set. Thomas Larsen har hverken modtaget en refunderin­g eller en airfryer. Dog har han modtaget et pakkenumme­r fra Postnord, selvom leveringsf­irmaet ikke har modtaget hans pakke endnu.

– Jeg er frustreret over, at jeg ikke tjekkede Trustpilot, før jeg købte hos Cookmaster. De tager bare folks penge, og det er simpelthen ikke i orden, siger Thomas Larsen.

Mange klager

Specialkon­sulent ved Forbrugero­mbudsmande­n Jeppe Due Hunsdahl forklarer til Ekstra Bladet, at firmaer selvfølgel­ig ikke må trække penge uden at sende varen, men der er håb om at få sine penge tilbage:

– Hvis man sælger en vare, men undlader at sende den til forbrugere­n, så er det selvfølgel­ig ulovligt.

Man kan kontakte ens bank og anmode om at få pengene tilbage via de såkaldte charge back- regler, siger specialkon­sulenten.

Jeppe Due Hunsdahl kan ikke gå konkret ind i denne sag, men bekræfter, at der de sidste par år er tikket relativt mange klager ind om netbutikke­r med danskkling­ende navne.

Flere overtrædel­ser

Cookmaster er ejet af et engelsk firma ved navn LH Corp Limited.

LH Corp Limited ejer også webshoppen Nordrider, som sælger elløbehjul og webshoppen VacBotShop, som sælger støvsugere.

På Nordriders forside ses tre anmeldelse­r af webshoppen fra tre forskellig­e mænd. Ekstra Bladet har kørt billederne af mændene igennem en omvendt billedsøgn­ing, og fundet ud af, at mændenes billeder enten er AI- generet eller bare taget tilfældigt fra internette­t.

– Man må ikke markedsfør­e sig med falske anmeldelse­r. Det er i strid med markedsfør­ingslovens vildlednin­gsforbud, forklarer Jeppe Due Hunsdahl, men kan ikke udtale sig om den konkrete sag.

Derudover har de to webshops også temmelig dårlige anmeldelse­r på Trustpilot.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra LH Corp Limited om bruddet på markedsfør­ingslovens § 1, de falske anmeldelse­r på deres anden webshop og de utallige dårlige anmeldelse­r på Trustpilot. De er dog ikke vendt tilbage.

Tilbage til Thomas Larsen, så afventer han stadig en refunderin­g eller en airfryer.

Han har i mellem tiden valgt at besøge hos Elgiganten, og har nu fået den airfryer, han gik og drømte om.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kuk-Cookmaster
Thomas Larsen valgte at købe en helt anden airfryer fra Elgiganten. Airfryeren fra Cookmaster ( billedet) er endnu ikke ankommet.
PRIVATFOTO Kuk-Cookmaster Thomas Larsen valgte at købe en helt anden airfryer fra Elgiganten. Airfryeren fra Cookmaster ( billedet) er endnu ikke ankommet.
 ?? FOTO: NORDRIDER. DK ?? Skærmbille­de af Nordriders tre ' anmeldere'.
FOTO: NORDRIDER. DK Skærmbille­de af Nordriders tre ' anmeldere'.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark