Ekstra Bladet

SÅDAN SMED ROSSEN 15 KILO

Sanger og skuespille­r Stig Rossen smed 15 kilo på rekordtid, og nu går han i gang med at tabe de sidste 15 kilo – helt uden medicin

- HELLE KASTHOLM HANSEN Guleroden er, at Nina har givet mig lov til at købe en motorcykel

Musicalstj­ernen Stig Rossen har i mange år kæmpet med kiloene, og som mange vil vide, er det sin sag at gå fra den ene kur til den anden.

– Den slags går ud over humøret. Man bliver kortluntet, så min kone, Nina, er ret glad for, at jeg endelig har fundet en slankemeto­de, som passer mig, forklarer den 61- årige sanger.

Engang sagde man med et glimt i øjet, at ’ rigtige mænd er trecifrede’, men efterhånde­n som man bliver ældre, ved de fleste godt, at man skal til at passe alvorligt på fedtet omkring de indre organer, for det er ikke kun det synlige fedt, der er skadeligt eller gør én tung.

– Pludselig en dag havde jeg passeret den grænse, jeg aldrig ville overskride: 100 kilo og derfra blev det kun værre.

– Men når jeg har tabt de sidste 15 kilo – og dermed 30 kilo i alt – er jeg nede på 95 kg, og det er mit mål nu. Guleroden er, at Nina har givet mig lov til at købe en motorcykel – en Harley Davidson – når målet er nået, griner han.

Stig Rossen spiller i øjeblikket ’ kongen’ og ’ chefen’ i publikumss­uccessen ’ Askepot’ i Tivoli – musicalen, som Rasmus Seebach har skrevet musik til.

Koncerter og film

– Egentlig havde min manager ( fru Nina, red.) sagt nej til, at jeg skulle være med, men så ringede Rasmus og lovede mig et hit, og jeg indrømmer, at da jeg hørte hans musik til den musical, var jeg solgt. Dette er den absolut sidste musical, jeg kommer til at spille i mit liv, så det er skønt at gå ud af branchen med en kæmpe succes.

– Fremover vil jeg foruden alle koncertern­e satse på det rene skuespil og helst i film. Til efteråret er der premiere på en Zentropa- film, hvor jeg har en lille rolle – og herefter må vi se, hvad fremtiden bringer.

Den populære skuespille­r og sanger, som ud over alverdens koncerter også videreført­e Bamses Venner som Stig & Vennerne, blev introducer­et til fastekure af en, som kun tillod sig selv mad én time i døgnet. Det fandt Rossen en smule stramt, så han doblede spisetiden og kan nu selv spise i tidsrummet 18- 20.

Resten af døgnet drikker han kaffe og vand – og intet andet.

– Denne kur er den nemmeste, jeg nogensinde har prøvet. Kroppen vænner sig meget hurtigt til at nøjes med væske det meste af døgnet.

– Folk tror, at når jeg så endelig må spise klokken 18, vil jeg skovle mad ind, men det sker ikke, for mavesækken er skrumpet, så jeg er hverken sulten eller har lyst.

Konens romkugler

– Og selv om jeg principiel­t ikke har noget imod Wegovy, så vil jeg ikke bruge penge på et slankemidd­el, der er så dyrt, og hvor man tager det hele på igen, når man stopper med at tage det.

I forhold til kosten er der ingen begrænsnin­ger.

– Jeg spiser alt, hvad jeg har lyst til, og jeg kan i de to timer både drikke øl og vin – hvis jeg skulle have lyst.

Det, der gør kuren nem,

er, at der ikke er nogen dispensati­onsmulighe­der.

Syndede til jul

– Det, der med at en halv romkugle ikke skader nogen steder, holder ikke. Min kone laver de bedste romkugler, men de kommer kun på tale imellem 18 og 20, smiler han.

Den periodiske faste, som kuren officielt kaldes, fik Rossen til at smide 15 kilo på få måneder.

I perioder tabte han tre kilo på en uge, og den succes gav blod på tanden og mod på mere.

– I julen syndede jeg. Det kostede tre– fem kilo, men de er for længst væk, så nu går jeg efter de sidste 15.

– Jeg kan mærke, at det går langsommer­e denne gang, men det er o. k. med mig.

– Om jeg så skal bruge et år på det. En lækker Harley – kombineret med nogle nye ’slanke’ skjorter – gør det hele besværet værd, siger Stig Rossen.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Stigs slankesucc­es
Mange danskere får hjælp fra slankemidl­er for at tabe sig, men Stig Rossen har med en meget simpel metode allerede tabt 15 kilo.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Stigs slankesucc­es Mange danskere får hjælp fra slankemidl­er for at tabe sig, men Stig Rossen har med en meget simpel metode allerede tabt 15 kilo.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Fru Nina er manager for sin mand og kassemeste­r i deres firma.
FOTO: KENNETH MEYER Fru Nina er manager for sin mand og kassemeste­r i deres firma.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark