Ekstra Bladet

FARLIG FJERNSYNSF­EJL

HUL TIL HACKERNE: Tusindvis af fjernsyn fra LG er ramt af graverende sikkerheds­fejl

- VICTOR KUHLMAN

Hvis du ejer et LG- tv, så bør du gå ind i indstillin­gerne og opdatere det med det samme.

Så kontant er meldingen fra Leif Andersen, der arbejder i cybersikke­rhedselska­bet Eset Nordic.

Tusindvis af fjernsyn fra den sydkoreans­ke tech- gigant er nemlig ramt af flere sikkerheds­fejl, som betyder, at hackere nemt kan få adgang til det – så længe fjernsynet er koblet på internette­t derhjemme.

Brugt et halvt år

– Når det ikke nævnes, hvilke tv- modeller der er tale om, skal man hellere tjekke en gang for meget end en gang for lidt, siger Leif Andersen.

Hvis først udefrakomm­ende har fået adgang til dit fjernsyn, kan de mere eller mindre gøre, som de har lyst til, da det også kan give dem adgang til andre enheder på netværket.

– Fjernsyn har normalt ikke været specielt interessan­te for hackere, men med de nye får man jo adgang til en lille computer, som sidder inde i tv’et, så det kan hurtigt give andre en adgang ind i dit hjem, forklarer Leif Andersen.

LG blev første gang gjort opmærksom på fejlen 1. november 2023, og det har altså taget dem frem til 22. marts at lave en opdatering, som retter problemet.

Slå det fra

LG- fejlene udstiller, ifølge Leif Andersen, også et større teknisk problem, som meget elektronik i hjemmet ellers gør brug af.

Mange ting, der er koblet på netværket, benytter sig nemlig af en funktion, som hedder ’ Universal Plug and Play’ ( UPnP), som egentlig er designet til at være en hjælp, da enheder nemmere og automatisk kobler sig sammen over netværket.

Det giver dog også en større sikkerheds­risiko af samme grund, understreg­er Leif Andersen.

– Når det er aktiveret, giver man i det her tilfælde ens fjernsyn tilladelse til selv at oprette regler for firewallen derhjemme, og det betyder altså også, at hackere nemmere kan få adgang, siger han.

Derfor opfordrer han også til at man deaktivere­r UNPN fra sit hjemmenetv­ærk.

– På den måde sikrer man, at ens enheder ikke går bagom ryggen på en, så fejl som disse med LG ikke kan ske, siger Leif Andersen.

Når det ikke nævnes, hvilke tv- modeller der er tale om, skal man hellere tjekke en gang for meget end en gang for lidt

 ?? FOTO: LEE JIN- MAN ?? Kræver opdatering
LG blev første gang gjort opmærksom på fejlen 1. november 2023, og det har altså taget dem frem til 22. marts at lave en opdatering, som retter problemet.
FOTO: LEE JIN- MAN Kræver opdatering LG blev første gang gjort opmærksom på fejlen 1. november 2023, og det har altså taget dem frem til 22. marts at lave en opdatering, som retter problemet.
 ?? FOTO: RICK BOWMER ?? LG har blandt de førende på tv- markedet og samarbejde­r blandt andet med danske Bang & Olufsen.
FOTO: RICK BOWMER LG har blandt de førende på tv- markedet og samarbejde­r blandt andet med danske Bang & Olufsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark