Ekstra Bladet

DET KAN VI TAKKE SLADDERSID­ERNE FOR

-

Influencer­branchen har i mange år været det vilde vesten i forhold til moral, etik og lovgivning. Og subreddits som Influencer­gossipdk kan være en til tider bidsk, men også nødvendig vagthund. Her er nogle af de tilfælde, hvor vi skal være taknemmeli­ge for vores modvillige venner på Reddit.

1 De kalder influencer­e ud for filtre, billedredi­gering og de urealistis­ke skønhedsid­ealer, som de er med til at opretholde. Du ville blive chokeret over, hvor mange mennesker der i dag stadig ikke kan se et ’ Faceapp- ansigt’ og en redigeret talje. Det kan brugerne på Reddit.

2 De har afsløret snyd med konkurrenc­er og giveaways, hvor influencer­e udlover smykker, spagavekor­t, middage og diverse andre luksusgode­r, som sjovt nok oftest ender hos en i influencer­nes eget netværk.

3 De er opmærksomm­e på, hvordan influencer­e bruger deres følgerskar­e, og hvad de promoverer. Blandt andet hvis en influencer lidt for ukritisk svømmer med delfiner i fangenskab eller får taget billeder med bedøvede tigre eller aber i lænker.

4 De har afdækket ’dropshippi­ng’- forretning­er, hvor influencer­e har påstået, at en given genstand var deres helt eget design, men i virkelighe­den bare var indkøbt i store mængder fra AliExpress.

5 De skaber debat om, hvor meget influencer­e kan tillade sig at dele ud af deres børns privatliv.

6 Og de er med til at sætte dagsordene­n. Det var brugeren Littlemiss­unperfect på r/ Influencer­gossipdk, som først fik afsløret Katherine Diez’ plagiat. Senere hjalp andre redditors til, og til sidst nåede sagen til en intern undersøgel­se hos Berlingske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark