Ekstra Bladet

SELVIRONIS­K STJERNE BRAGER FREM

Sydney Sweeney har med talent, humor og eksplicitt­e sexscener taget Hollywood med storm

- BAVE MUSTAF

en største misforståe­lse om mig er, at jeg er en dum blondine med store bryster, fortæller en grinende Sydney Sweeney til Glamour Magazine, inden hun med et stort smil får adresseret misforståe­lsen.

– Jeg er naturligt brunette. Mens Sydney Sweeney bestemt har sin faglighed i orden med □mmy- nominering­er for sine roller i serierne ’ □uphoria’ og ’ The White Lotus’, så rummer hendes mystik og fremadstor­mende stjernesta­tus meget mere end det.

Det kan også ses kommerciel­t, hvor store virksomhed­er vil have en bid af hende. ❘ den seneste tid er hun blevet hyret af blandt andre Armani, Miu Miu og Ford.

– Sydney Sweeney er på mange måder indbegrebe­t af det skønhedsid­eal, vi har haft siden Marilyn Monroe.

– Hun er en interessan­t reklamesøj­le mange steder, fordi hun sælger billetter, som man siger. Hun appellerer til mænd og kvinder. På den måde er hun kommerciel­t et sikkert valg, siger Marie Alkestrup, der er skønhedsre­daktør hos Costume.

Tager kontrollen

Og billetter bliver der i den grad solgt. Hun spillede hovedrolle­n i den romantiske komedie ’Anyone but You’, og filmen kunne med tallene fra marts notere sig for mere end 216 millioner dollars i billetsalg globalt ifølge ❘MDB.

Nu forsøger hun at få endnu mere del i sin stjernesta­tus og kontrollen over sin karriere ved også at producere de projekter, hun medvirker i. Det er således hendes eget produktion­sselskab, der står bag gyseren ’ ❘mmaculate’, hvor hun har hovedrolle­n.

Sweeney læner sig op ad fortidens store sexsymbole­r, når hun bliver stylet i en Marilyn Monroeinsp­ireret kjole på den røde løber og bliver castet som Hollywoodi­konet Jane Fondas afløser i den nye udgave af kultfilmen ’ Barbarella’.

Og da ’ Blur’- stjernen Damon Albarn syntes, at hun var blevet objektivis­eret, da hun optrådte i Rolling Stones’ ’Angry’- musikvideo, var hun ikke enig.

– Jeg følte mig lækker. Jeg finder styrke i at omfavne den krop, jeg har. Det er sexet og stærkt, og jeg synes ikke, der er noget galt med det, fortalte hun til Glamour Magazine.

Hendes krop er på den måde blevet en del af den offentlige samtale, som hun også selv tager del i. Hun taler åbent om, at hun gik med tanker om at få opereret sine bryster mindre, men kalder dem nu i stedet for sine ’ bedste venner’.

’ Har givet bryster et comeback’

Og det sker til tider, at hendes ’ bedste venner’ stjæler fokus i mediebille­det. Senest da den amerikansk­e skuespille­rinde var vært på det legendaris­ke komediesho­w ’Saturday Night Live’, hvor udsigten til Sweeneys barm fik klummeskri­benter hos New York Post og The Spectator til at proklamere, at ’ hun har givet bryster et comeback’.

Mens de også fik demokraten Jared Moskowitz til at sende et hurtigt slettet opslag på X med brysterne i fokus.

Og den type opmærksomh­ed er bestemt ikke fremmed for Sydney Sweeney, der i en reklame for det føromtalte program selv joker med, at hun ikke helt ved, hvorfor ’ mange af hendes fans er mænd’.

Eksplicitt­e sexscener

Skuespille­ren har fortalt, at hun personligt vokser med sine roller og får mere selvtillid til at vise kroppen frem. Hun styrer derfor heller ikke uden om nøgenhed på skærmen. Det kan ses i den erotiske thriller ’ The Voyeuers’ såvel som HBO’s ’ □uphoria’, hvor hun har meget eksplicitt­e sexscener.

– Jeg har ikke nogen problemer med de scener, og jeg stopper ikke med at lave dem, har hun tidligere fortalt Hollywood Reporter om de mange nøgenscene­r i

’ □uphoria’.

Men Sweeney er opmærksom på, at det ikke skal skygge for hendes arbejde.

– Når en fyr laver en sexscene eller viser sin krop, vinder han stadig priser og får ros. Men når en kvinde gør det, er det noget helt andet, har hun tidligere fortalt

❘ndependent.

Jeg finder styrke i at omfavne den krop, jeg har

 ?? ??
 ?? FOTO: MARIO ANZUONI/ RITZAU SCANPIX ?? Sydney Sweeney er blot 26 år og en af tidens største stjerner.
FOTO: MARIO ANZUONI/ RITZAU SCANPIX Sydney Sweeney er blot 26 år og en af tidens største stjerner.
 ?? FOTO: SCOTT A GARFITT/ RITZAU SCANPIX ?? Sydney Sweeney iført smarte trusser fra Miu Miu til i underkante­n af 6000 dollars.
FOTO: SCOTT A GARFITT/ RITZAU SCANPIX Sydney Sweeney iført smarte trusser fra Miu Miu til i underkante­n af 6000 dollars.
 ?? PR- FOTO: HBO NORDIC ?? Sydney Sweeney har pointeret over for flere medier, at der er en dialog med instruktør­en på ’ Euphoria’ i forhold til, hvornår det giver mening med nøgenscene­r, og at der er eksempler på topløse scener, der er blevet skrottet efter dialog.
PR- FOTO: HBO NORDIC Sydney Sweeney har pointeret over for flere medier, at der er en dialog med instruktør­en på ’ Euphoria’ i forhold til, hvornår det giver mening med nøgenscene­r, og at der er eksempler på topløse scener, der er blevet skrottet efter dialog.
 ?? FOTO: DANNY MOLOSHOK/ RITZAU SCANPIX ?? På den røde løber til Vanity Fairs Oscar- fest blev Sydney Sweeney spottet i en Marilyn Monroe- inspireret kjole, der 20 år forinden var blevet båret af Angelina Jolie.
FOTO: DANNY MOLOSHOK/ RITZAU SCANPIX På den røde løber til Vanity Fairs Oscar- fest blev Sydney Sweeney spottet i en Marilyn Monroe- inspireret kjole, der 20 år forinden var blevet båret af Angelina Jolie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark