Højbjerg og co. ydmyget af Newcastle igen

- MALTHE BECH, BOLD

Pierre- Emile Højbjerg var endnu en gang at finde på bænken for Tottenham, som i går besøgte Newcastle på St. James Park.

Gæsterne fra London havde brug for tre point i jagten, men det kom de aldrig i nærheden af. I stedet var det værterne, som fik en vigtig sejr.

Opgøret startede livligt, og efter fem minutters spilletid fik gæsterne den første store chance.

Brennan Johnson lagde et godt indlæg ind til en helt fri Timo Werner. Tyskerens timing sad dog ikke i skabet, og derfor sendte han sin afslutning langt over mål.

Kort efter var det Newcastles tur. På to hjørnespar­k fik de fine muligheder, men skarpheden udeblev. Det gjorde den til gengæld ikke efter en halv time.

Anthony Gordon erobrede bolden højt på banen, og han fandt lynhurtigt formstærke Alexander Isak, som rundede Micky van de Veen, før han stensikker­t sendte hjemmehold­et foran 1- 0, og det blev hurtigt rigtig meget bedre for Eddie Howe og co.

Bolden var knap nok givet op, før Newcastle fik nettet til at blafre igen.

Pedro Porro sendte pludselig bolden hen til Gordon, som ligesom Isak rundede Van de Veen, før han også kom på måltavlen.

2- 0 til Newcastle, hvilket også var stillingen ved pausen.

Newcastle bragede videre

Tottenham skulle jagte et comeback i anden halvleg, men den mission blev hurtigt sværere. Isak var igen på pletten for hjemmehold­et.

Svenskeren havde frit løb mod Tottenham- målet efter en lang bold, og alene foran Tottenham- målet svigtede han ikke. Isak er nu oppe på 21 sæsonscori­nger.

Det så sort ud for Tottenham, og derfor tog Spurs

manager Ange Postecoglo­u konsekvens­en. Det betød blandt andet at Pierre- Emile Højbjerg kom på banen, mens anfører Son Heungmin blev taget ud.

Tottenham kom lidt bedre med i kampen efterfølge­nde, men de var aldrig tæt på at komme tilbage i kampen.

Det var faktisk i højere grad Newcastle, som var tæt på at lukke og slukke kampen ti minutter før tid. Stolpen reddede dog gæsterne i denne omgang. Det gjorde den bare ikke et par minutter før tid.

Et hjørnespar­k fandt vej til Fabian Schär, som med stor overlegenh­ed stangede værterne foran 4- 0.

Med sejren går Newcastle op på 50 point. Ti point efter Tottenham.

?? FOTO: ANDY
BUCHANAN/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Svenske Alexander Isak spillede en af hovedrolle­rne, da Newcastle slog Tottenham 4- 0.