Ekstra Bladet

Vilde City knuser Luton Town

- OTTO CHRISTIAN KORSE, BOLD

Ét enkelt minut.

Så lang tid skulle der gå, før Manchester City fandt vejen til netmaskern­e i kampen mod Luton Town.

Skønt det næppe var en overraskel­se, at Pep Guardiolas mandskab kom i front, ærgrede det nok Luton- træner Rob Edwards, at det skulle ske så hurtigt – og så på den måde, det skete på.

For inden uret havde rundet det første minut var Erling Haaland blevet sendt igennem med en friløber.

Den chance nappede Thomas Kaminski, men efter lidt flipperspi­l i feltet dumpede bolden ned for Erling Haaland, der sidesaksed­e bolden ind i ansigtet på Daiki Hashioka, og så endte bolden alligevel i Luton- nettet.

Herefter kunne det tænkes, at Luton stod foran en afklapsnin­g, men Kaminski og co. holdt stand.

City kom blot frem til sporadiske chancer, og derfor kunne oprykkerne gå til pause blot nede med 0- 1.

Kovacic- perle

Kampbilled­et i anden halvleg lignede meget det, man så i første halvleg. Manchester City på bolden, og Luton med enkelte forsøg på omstilling­er. Men efter en times spil gik det galt, da et City- hjørnespar­k blev taget kort.

Julian Alvarez lagde herefter bolden på tværs til Mateo Kovacic, der på flotteste vis flugtede bolden ind bag en chanceløs Kaminski.

Og hvis ikke det var dødstødet for Luton, så kom det med et kvarter igen.

For her driblede Jeremy Doku forbi Fred Onyedinma, og sidstnævnt­e valgte derfor at nedlægge den driblestær­ke belgier.

Det resultered­e i et straffespa­rk til hjemmehold­et, som Haaland sparkede sikkert i kassen. 3- 0 til hjemmehold­et, men så gik Luton højt i pres.

Et lille plaster på såret

Ross Barkley, der nærmest ikke havde rørt bolden i løbet af kampen, stjal bolden fra Mateo Nunes, og så driblede han forbi Ruben Dias, hvorefter han sparkede bolden i det lange hjørne.

Et flot mål, der dog ikke havde den helt store indflydels­e på kampens forløb.

Tværtimod var Manchester City ikke færdige med at score, og med få minutter igen var det Dokus tur til at komme på måltavlen.

I en omstilling modtog belgieren bolden i Citys venstre side, og så driblede han mellem venner og fjender, inden han med et lynhurtigt aftræk sparkede bolden i det lange hjørne.

I dommerens tillægstid blev det sågar også 5- 1, da Josko Gvardiol blev fundet på kanten af feltet af Doku, og så kunne kroaten gentage midtugens Champions League- succes.

Denne gang blev bolden dog tordnet op i det korte hjørne, men fælles for begge mål var, at målmanden var prisgivet.

Og med det mål i hus kunne City notere sig for alle tre point, hvilket gør, at man nu er tilbage på førsteplad­sen i Premier League.

Arsenal og Liverpool har dog fortsat en kamp i hånden, og begge klubber spiller i eftermidda­g.

?? FOTO: ANDREW BOYERS ?? Der var god grund til fejring, da Manchester City bød Luton Town velkommen på Ethiad Stadium med en knusende 5-1- sejr.