Ekstra Bladet

KOMATSUS KRAVTIL KEVIN

KONTRAKTFO­RLÆNGELSE? Ayao Komatsu er klar i sine forventnin­ger, hvis samarbejde­t mellem Haas og Kevin skal fortsætte

- Jonas Hüttel

SUZUKA ( Ekstra Bladet): Hos Haas har man aldrig været proaktiv på kørermarke­det. Günther Steiner plejede at se tingene an, og hvordan dominobrik­kerne faldt, før han typisk i sommerpaus­en satte fart under forhandlin­ger.

Under Ayao Komatsu bliver det anderledes.

– Sådan kan du ikke gøre det. Det efterlader dig med fucking rester. Men jeg arbejder på det, siger japaneren, da han satte sig ned med Ekstra Bladet til en eksklusiv snak under Japans Grand Prix.

Han er også nødt til det, for årets kørermarke­d er ekstremt. Flertallet af gridden har kontraktud­løb, Lewis Hamilton har forladt Mercedes og overtager Carlos Sainz’ Ferrari- sæde. Samtidigt har Audi købt Sauber, så tyskerne er på jagt efter prominente navne.

– Hvad de store teams gør, hvor meget påvirker det jer?

– Svært spørgsmål. Det kommer an på, hvad der sker med Sainz. Kommer det til at påvirke os eller ej? Det er svært at sige.

– Hvor interesser­et er du i kørerne, som måske bliver til overs på andre teams?

– Der er masser af gode kørere og masser af knap så gode kørere. Jeg tror, jeg ved, hvad jeg har brug for fra vores kørere.

– Hvilke egenskaber er du på jagt efter?

– Naturligvi­s hurtig nok i tidtagning til at give os en reference; så hurtig er bilen i stand til at køre. De skal kunne føle bilen, være i stand til at kommuniker­e det i et sprog, som ingeniører­ne forstår, så de kan udvikle bilen. Og så skal de

være dedikerede. Jeg ønsker ikke nogen, som har brug for at blive motiveret hele tiden. De her gutter skal kunne drive teamet fremad. Ikke nogen, der kommer ind som en anden konge, sætter sig i bilen, kører og efter løbet bare fucker af. De er nødt til at være en central del af at udvikle det her team. Vi har nok andre begrænsnin­ger, siger japaneren.

– Hvor parate er I til at forsøge jer med en rookie igen?

– Det kommer an på, hvem du taler om. Selvfølgel­ig er vi klar, hvis det er en god rookie. – Potentiale over erfaring. Hvordan fungerer det?

– Tænk tilbage til for lang tid siden. Fernando Alonso sad i en Minardi. At Minardi havde Fernando Alonso; det er fantastisk.

– Er det muligt for en rookie at komme ind uden en eller anden form for økonomisk opbakning, som F1 fungerer lige nu.

– Det vil være svært uden.

– Hvis vi ser på en kører som Oliver Bearman. Det er tidligt, men hvad betyder hans præstation­er i Formel 2 for din opfattelse af ham sammenlign­et med, hvad han allerede har gjort for Ferrari og jer?

– Du er nødt til at evaluere alt. Selvfølgel­ig er det også en del af det.

– Hvad skal Kevin gøre for at beholde sit sæde?

– Blive ved med at levere; både i tidtagning og løbene.

– Hvor sikker er du på, at du overhovede­t vil være i stand til at beholde Nico, hvis du ønsker det?

– Jeg tror ikke, at det er noget, jeg kan svare på i det her interview.

– Hvor lang er din tidshoriso­nt for beslutning­en?

– Det ønsker jeg heller ikke at komme ind på. For så viser jeg mine kort til hele verden gennem dig. Det ønsker jeg ikke, siger japaneren.

 ?? ??
 ?? FOTO: PETER FOX/GETTY IMAGES ?? Ayao Komatsu og Kevin Magnussen har altid haft godt og ærligt forhold til hinanden - på godt og ondt.
FOTO: PETER FOX/GETTY IMAGES Ayao Komatsu og Kevin Magnussen har altid haft godt og ærligt forhold til hinanden - på godt og ondt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark