Ekstra Bladet

EM- KOLLAPS

CHOKNEDERL­AG: Viktor Axelsen kollapsede totalt i tredje sæt mod franske Toma Junior Popov, der kan se frem til at møde Anders Antonsen i EM- finalen

-

Anders Antonsen sikrede sig lørdag aften adgang til EM- finalen, mens Viktor Axelsen sensatione­lt tabte sit møde med franske Toma Junior Popov i tre sæt.

21- 11, 21- 11 slog 26- årige Antonsen den finske overraskel­se Joakim Oldorff, der rangerer som en beskeden nummer 68 på verdensran­glisten.

Antonsen, der er nummer fire i verden, fik fra før

Jeg havde mange problemer

ste bold at mærke, at en stor del af hallen i tyske Saarbrücke­n heppede på den undertippe­de finne.

21- årige Oldorff, som har repræsente­ret Gentofte Badmintonk­lub, virkede opløftet af støtten, men den fornemmels­e forsvandt hurtigt, i takt med at Antonsen i en ensidig affære skruede op for tempo og fokus.

Store problemer

Viktor Axelsen havde i sit møde med Toma Junior Popov langt større problemer og tabte 19- 21, 21- 17, 9- 21.

Franskmand­en virkede generelt langt mere ovenpå – både mentalt og spillemæss­igt. Og når det kneb fysisk, skulle han have tørret sved op på banen, så han samtidig fik en ekstra lille pause.

– Jeg havde mange problemer, og vi har ikke tid til at snakke om alle mine problemer lige nu. Men Toma spillede bedre end mig og tillykke til ham med finaleplad­sen.

– Jeg håber, jeg spiller lidt bedre til OL. Der er et par måneder endnu, så jeg må forsøge at samle mig og få et bedre resultat, siger en tydeligt meget frustreret Axelsen lige efter choknederl­aget.

Medregnet European Games, som erstatter EM i badminton i de år, hvor eventen afholdes, har minimum enten Axelsen eller Antonsen været i den europæiske finale siden 2016.

Seks af syv titler er gået til de danske stjerner. Axelsen vandt i 2016, 2018, 2022 og 2023, mens Antonsen strøg til tops i 2019 og 2021.

To gange har der været tale om rene danske finaler.

I 2021 snuppede Antonsen titlen, da Axelsen blev testet positiv for coronaviru­s og måtte trække sig fra guldduelle­n. I 2022 vandt Axelsen over Antonsen i to sæt efter et rodet opgør uden den store kvalitet.

Ritzau

 ?? FOTO: KIEN HUO/ RITZAU SCANPIX ?? Kæmpe nedtur
’ Vi har ikke tid til at snakke om alle mine problemer lige nu,’ lød det fra en frustreret Axelsen kort efter nederlaget til franske Toma Junior Popov.
FOTO: KIEN HUO/ RITZAU SCANPIX Kæmpe nedtur ’ Vi har ikke tid til at snakke om alle mine problemer lige nu,’ lød det fra en frustreret Axelsen kort efter nederlaget til franske Toma Junior Popov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark