Ekstra Bladet

DROPPER FODBOLDEN

LÆGGER SIT LIV OM: ’Jeg vil have lidt mere fleksibili­tet i min hverdag og skal lave noget andet i en periode,’ siger Rasmus Würtz

- MADS GLENN WEHLAST, BOLD

Hele livet har det handlet om fodbold. De seneste mere end 20 år i topfodbold, hvor han har været en fremtræden­de figur i AaB og ikke mindst Superligae­n.

Med 452 kampe er Rasmus Würtz den spiller med flest nogensinde i landets bedste fodboldræk­ke. Siden han stoppede karrieren i 2019, har han haft en rolle i AaB.

Senest som transition­stræner. Men det slutter ved udgangen af maj.

Rasmus Würtz har sagt op. Og det er sket efter grundig overvejels­e.

Han er færdig med fodbold – i hvert fald for en stund.

– Jeg vil gerne have lidt mere fleksibili­tet i min hverdag. Jeg har oftest været på arbejde, når andre havde fri.

– Det har betydet, at jeg har meldt afbud til rigtig mange ting de sidste 20- 22 år. Nu vil jeg og familien leve på en anden måde, siger Rasmus Würtz til Bold.

Vil se sønnen mere

Han har to børn, en pige på otte og en dreng på 13, som han føler, han har forsømt, fordi han altid skulle til fodbold.

– Min søn på 13 spiller fodbold, men det er sjældent, jeg kan se ham, fordi jeg altid skal passe mit job. Det ændrer sig nu, siger AaB- legenden, der endnu ikke har besluttet, hvad fremtiden skal bruges til.

Men det ligger fast, at det i hvert fald for en stund ikke skal være i fodboldens verden på trænerfron­ten.

– Jeg har nydt at arbejde med fodbold. Er jeg blevet fodboldmæt? Nej, jeg har elsket at nørde og arbejde med detaljer. Men jeg er et sted i mit liv, hvor jeg vil noget andet.

– Jeg kan godt lide at arbejde med udvikling af mennesker, specielt unge mennesker, så det vil jeg gerne fortsætte med på den ene eller anden måde, siger Rasmus Würtz.

Tæt på Santander

Han har en bachelorgr­ad i sportsmana­gement fra Profession­shøjskolen UCN i Aalborg.

– Jeg har også taget de to første semestre som business coach, fordi jeg også har en stor interesse for den mentale del, forklarer

Rasmus Würtz, som har superliga- rekorden, fordi han aldrig kom til udlandet. Muligheden var ellers til stede, da han i 2007 skiftede til FC København.

– Jeg havde både muligheden for at skifte til FCK og for at komme til Santander i Spanien, men følelsen var, at skiftet til FC København var det rigtige på daværende tidspunkt.

– Man kan altid være bagklog, men jeg gik med det, jeg mente var det rigtigste på daværende tidspunkt. Og jeg har aldrig fortrudt mine valg. Jeg har ikke savnet at spille i udlandet, siger Rasmus Würtz og slår fast:

– Nu skal jeg tænke mig godt om. Men jeg skal ikke arbejde i en fodboldklu­b lige foreløbig.

– Jeg skal prøve noget andet. Og ærlig talt glæder jeg mig også til, at jeg ikke skal melde afbud til familiefød­selsdage, fordi jeg skal til fodbold.

– Og så kan vi omsider prøve at holde sommerferi­e, når børnene har fri fra skole, siger Rasmus Würtz.

Jeg har oftest været på arbejde, når andre havde fri

 ?? ??
 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ BOAMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Ny retning
Rasmus Würtz lægger fodbolden på hylden. I hvert fald for en stund.
FOTO: BO AMSTRUP/ BOAMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Ny retning Rasmus Würtz lægger fodbolden på hylden. I hvert fald for en stund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark