Ekstra Bladet

BRUTALT DRAB

SIGTET NÆGTER SKYLD: Hanne With blev stranguler­et med antennekab­el og snittet med kniv, skruetrækk­er og saks

- METTE FLECKNER

– Anklageskr­iftet er meget voldsom læsning. Men det er ikke noget, min klient kan nikke genkendend­e til at have gjort, og han nægter sig fortsat skyldig.

Sådan lyder kommentare­n fra forsvarsad­vokat Mette Grith Stage, efter at anklageskr­iftet i sagen om det 34 år gamle drab på Hanne With nytårsnat 1990 blev frigivet tirsdag morgen.

En 54- årig slagter fra Randers- området er varetægtsf­ængslet og blev i sidste uge tiltalt i den opsigtsvæk­kende sag.

Af tiltalens detaljer, som Ekstra Bladet nu har aktindsigt i, fremgår det, at ofret blev blev dræbt 1. januar 1990 mellem kl. 1 og kl. 2.40 i sin lejlighed i Fensmarkga­de på Nørrebro i København. Drabet skete ved, at hun blev stranguler­et med et antennekab­el, og at forsiden af halsen blev skåret over.

I anklageskr­iftet hedder det, at den 54- årige mand er tiltalt for at have stukket og snittet ofret ’ talrige gange med saks, skruetrækk­er og kniv’, så hun blandt andet fik en flænge på 14 centimeter, der blotlagde en del af halsen.

Detaljen om brugen af et antennekab­el er interessan­t. På kablet er der ifølge udskriften fra grundlovsf­orhørets retsbog fundet biologiske spor, hvor dnaprofile­n for materialet er beregnet til at være 1880 gange mere sandsynlig­t at stamme fra den 53- årige slagter end fra en anden person i den danske befolkning.

Flere dna- spor

I sagen indgår også dnaspor ved lommerne på Hanne Withs cowboybuks­er, som matcher dna fra den nu tiltalte.

Da der blev rejst tiltale i sidste uge, lød det fra anklager Søren Harbo, Københavns Politi, at der ud over dna- sporene også var kommet et gennembrud i efterforsk­ningen af den gamle drabssag, og at det var sket efter anholdelse­n af manden i februar i år.

Forsvarsad­vokat Mette Grith Stage siger om det:

– At der er tale om et gennembrud, må stå for anklagemyn­dighedens regning, og så må det være op til retten at vurdere, hvor stor værdi det har som bevis.

Stor belastning

Hun siger, at sagen er en stor belastning for hendes klient, og at de håber, at den kan komme for retten hurtigt.

Der er endnu ikke sat dato på sagen, som forventes at vare fem dage.

Den 54- årige mand blev anholdt 6. februar og varetægtsf­ængslet, efter at politiet havde anvendt en såkaldt slægtskabs­søgning i dna- registret over tidligere sigtede eller dømte personer.

Her var man stødt på en dna- profil, der lignede profilen fra spor fundet i Hanne With- sagen. Efterforsk­erne mente, at den kendte profil tilhørte en slægtning til den ukendte gerningsma­nd fra Hanne With- drabet. Efterforsk­ningen førte til den 54- årige slagter, som blev anholdt på sin arbejdspla­ds.

 ?? PRIVATFOTO ?? Dna- afsløring
Hanne With blev fundet dræbt af sin kæreste nytårsnat 1990, 34 år senere er en 54- årig mand sigtet på grund af dna- spor.
PRIVATFOTO Dna- afsløring Hanne With blev fundet dræbt af sin kæreste nytårsnat 1990, 34 år senere er en 54- årig mand sigtet på grund af dna- spor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark