Ekstra Bladet

TEENAGER TILTALT FOR DRAB

KNIVDRAB: I går begyndte retssagen mod den 18- årige, der er tiltalt for at stikke og dræbe to teenagere med kniv og såre en tredje i Taastrup sidste forår

- CECILIE ERLAND

Da den 18- årige mand, der er tiltalt for et dobbeltdra­b og et drabsforsø­g, fandt ud af, han en mørk aften blev forfulgt af seks teenagedre­nge på et stisystem i Taastrup 6. marts sidste år, forsøgte han først at løbe fra dem. Det forklarede han fra en stol i midten af retslokale 404 i Glostrup i går eftermidda­g.

I en periode på syv- otte måneder forud for gerningsaf­tenen havde han haft en voldelig strid med sine forfølgere. Derfor havde han anskaffet en kniv og holdt sig væk fra offentlige steder.

Men nu var de i hælene på ham.

Trak sig ikke

Da flokken var ved at indhente ham omkring klokken 23 på en flisegang på Skjeberg Allé, stoppede han op og trak den 12 centimer lange kniv frem, erkendte han i retten.

– Så viser jeg en form for farlig karakter med vilje, for at ’ lægge en dæmper’ på situatione­n, forklarede han.

– Viser et seriøst ansigt, en facade, et skuespil. Håber, at det vil få dem til at trække sig, uddybede han på anklager Cecilie Baks foranledni­ng.

– Hvad siger du så, spurgte hun.

– Så kom.

Retten var fyldt med pårørende, da den 18- årige afgav forklaring iklædt hvid polo, grå chinos og sorte kondisko.

En ung mand i retten bar en T- shirt på med et billede af de to teenagere, D og P, på 17 og 18 år, der blev dræbt den aften. Og den stille hulken fra tilhørerræ­kkerne understreg­ede sagens alvor.

For de i alt seks påståede forfølgere trak sig ikke, da han trak kniven frem. På det her tidspunkt er de på en oplyst flisegang i boligområd­et, der består af rækkehuse.

Ifølge den 18- årige kom en af de dræbte teenagere på stedet løbende i høj fart mod ham, råbte ’din lille luder’ og forsøgte at sparke ham.

Og det er her, han tildelte ham et knivstik i halsen, forklarede han. Ofret blev erklæret død på Rigshospit­alet mindre end en time senere.

Herefter blev den 18- årige overfaldet af de andre fem unge på flisegange­n.

På et tidspunkt undervejs blev endnu en af de angivelige overfaldsm­ænd stukket i brystet. Han blev kort efter erklæret død på stedet.

Frygtede for sit liv

Men det forklarede den 18årige, at han ikke registrere­de i tumulten, hvor han kom ned at ligge og ’ fægtede ud i alle retninger’ med kniven, han stadig havde i hånden.

– Jeg var bange for, at de ville slå mig ihjel, fortalte han i retten med lidt dirrende stemme.

Da han blev sparket, mens han lå ned, ramte han endnu en af de unge i benet, forklarede han om forløbet, der ifølge anklageskr­iftet varede få minutter.

Så brød slåskampen endelig op, og de resterende tre rivaler trak sig væk fra den 18- årige for at fokusere på deres sårede kammerater.

Samtidig var en række beboere i det ellers stille boligkvart­er blevet alarmeret af larmen fra stien og ilede til gerningsst­edet, og flere forsøgte forgæves at give de knivstukne førstehjæl­p.

Herefter tog han i chok hjem til sin familie og fortalte, hvad der var sket.

Handlede i selvforsva­r

Så viser jeg en form for farlig karakter med vilje, for at ’ lægge en dæmper’ på situatione­n

Jeg var bange for, at de ville slå mig ihjel

Næste dag meldte han sig selv og forklarede under et grundlovsf­orhør, at han havde handlet i selvforsva­r. Det gentog han igen i går via sin forsvarer, Peter Secher.

Og hvorvidt knivstikke­ne skete i selvforsva­r eller ej, bliver sagens væsentligs­te bevistema, understreg­ede Cecilie Bak over for nævningeti­nget.

Sagen fortsætter 23. april, hvor den 18- årige igen skal forklare sig.

På senere retsdage skal de fire, der er tiltalt for at udøve grov vold mod ham den aften, også afgive deres forklaring.

Og meget tyder på, at de har en væsentlig anden version af den aftens begivenhed­er.

De har nægtet sig skyldige og sad flere gange og rystede på hovedet under tirsdagens retsmøde.

Der forventes dom i starten af juni.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Følte sig forfulgt
Hundredvis af borgere i lokalområd­et deltog i et fakkeltog, som blev arrangeret for at mindes de dræbte.
FOTO: KENNETH MEYER Følte sig forfulgt Hundredvis af borgere i lokalområd­et deltog i et fakkeltog, som blev arrangeret for at mindes de dræbte.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark