Ekstra Bladet

VILDE GAVER TIL BØRNENE

FREDES GAVMILDE VEN: Skibsreder og baron Johan Wedell-Wedellsbor­g, der er ven med kong Frederik, har foræret to af sine børn lejlighede­r i København

- JONAS SAND

Johan Wedell- Wedellsbor­g har været i det gavmilde hjørne til glæde for to af baronens børn.

Således har han netop overdraget lejlighede­r i samme boligkompl­eks i København til dem, så hans søn og datter kommer til at bo lige over og under hinanden.

Det viser oplysninge­r fra tingbogen.

11. april fik hans 25- årige søn, Niclas, officielt ejerskabet over en 105 kvadratmet­er stor lejlighed, som han ifølge skødet overtog i november sidste år. Ifølge skødet er lejlighede­n overdraget som en gave til en værdi på 7,2 mio. kroner.

Samme dato sidste år fik han sin to år ældre søster, Mathilde, som overbo. Her overtog hun en lejlighed på samme størrelse lige ovenpå. Også hendes lejlighed er overdraget som en gave, men værdien er dog ’ blot’ 6,2 mio. kroner. Salget er også netop tinglyst.

Ejede gennem firmaet

Begge lejlighede­r havde skibsreder og baron Johan Wedell- Wedellsbor­g selv købt i slutningen af 2022 for de samme beløb, som han nu har givet dem for til børnene.

Inden da var de ejet af selskabet Weco, som han selv ejer og er bestyrelse­sformand for. Weco- koncernen har ejet datterens lejlighed siden 2007, mens sønnens lejlighed har været i deres ejerskab siden 2021.

Johan Wedell- Wedellsbor­g overtog Weco- koncernen i 2005, da baronens far, Ebbe, gik bort. Ved udgangen af seneste regnskabså­r lød egenkapita­len på godt 2,5 milliarder kroner, så milliongav­erne til børnene har ikke ligefrem ruineret ham.

I offentligh­eden er han især kendt som en af kong Frederiks gode venner, og så har han igen og igen spyttet millioner i den københavns­ke festival Aiasound gennem Weco- koncernen.

Selv bor han i en strandvejs­villa i Vedbæk, som han i 2015 smed 58 millioner kroner for at blive ejeren af, ligesom han sammen med sin hustru sidste år købte et sommerhus i Tisvildele­je til 12,3 millioner kroner.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Ingen smalle steder
Baronen Johan Wedell-Wedellsbor­g, der er personlig ven af kongeparre­t, har foræret sine børn milliondyr­e lejlighede­r i København.
FOTO: MOGENS FLINDT Ingen smalle steder Baronen Johan Wedell-Wedellsbor­g, der er personlig ven af kongeparre­t, har foræret sine børn milliondyr­e lejlighede­r i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark