Ekstra Bladet

HJERTEVARM­ENDE

Taknemmeli­g TAKKER FOR OPBAKNING: Jonas Vingegaard er blevet udskrevet fra det det spanske hospital, hvor danskeren har været indlagt siden sit alvorlige styrt i Baskerland­et Rundt

- FOTO: CLAUS BONNERUP ANDERS JUNGE ERNST KENNETH BEYER Kyllingen vurderer, at Vingegaard kommer til at køre Tour. Læs hans vurdering af favoritter­ne på s. 6-7.

Jonas Vingegaard er blevet udskrevet fra det hospital i Vitoria- Gasteiz, hvor Tourvinder­en har været indlagt siden 4. april.

Det skriver holdet på det sociale medie X.

– Hej alle, det er tid til at forlade hospitalet for mig. Jeg vil gerne takke personalet for at tage så godt af mig. Og jeg vil takke alle for deres moralske opbakning.

– Jeg har modtaget mange beskeder, gaver og tegninger. Det er hjertevarm­ende! Nu er det tid til, at jeg skal komme mig helt, siger Jonas Vingegaard.

’ Kan ikke sige mere’

Holdet har desuden lagt to billeder op af en smilende Vingegaard ude foran det spanske hospital.

– Vi er glade for, at han er ude af hospitalet. Det er virkelig gode nyheder. Jeg har ikke talt med ham i dag, siger Vismas sportsdire­ktør Frans Maassen til Ekstra Bladet.

– Jeg kan ikke sige mere om det. Det er, hvad vi kan sige nu. Jeg håber, at I forstår.

Flere skader

Maassen svarer heller ikke på, hvor Vingegaard nu skal hen. Den dobbelte

Tour de France- vinder har med familien base i både Danmark, Schweiz og Frankrig.

Den 27- årige dansker pådrog sig et brækket kraveben, flere brækkede ribben og en punkteret lunge, da han styrtede på 4. etape af Baskerland­et Rundt.

Hans arbejdsgiv­er, Visma- Lease a Bike, har løbende givet opdatering­er på stjernens tilstand, og storholdet kunne 9. april oplyse, at Vingegaard havde gennemgået en succesfuld operation. Ved den lejlighed fremgik det også, at den danskeren skulle bruge de kommende uger på at komme sig, ligesom han ville forblive på hospitalet nogen tid endnu.

Visma- Lease a Bike har endnu ikke meldt ud, hvorvidt styrtet får konsekvens­er for Vingegaard­s deltagelse i årets Tour de France, der begynder 29. juni.

Jeg har modtaget mange beskeder, gaver og tegninger. Det er hjertevarm­ende!

 ?? ?? Efter 12 dage på hospitalet er Jonas Vingegaard nu udskrevet, og han takker både fans og hospitalet­s personale for omsorgen.
Efter 12 dage på hospitalet er Jonas Vingegaard nu udskrevet, og han takker både fans og hospitalet­s personale for omsorgen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark