Ekstra Bladet

DOMMER: FCK SNYDT FOR STRAFFE På vej mod nyt stadion

BEKLAGER: Morten Krogh og resten af dommerteam­et har på bagkant vurderet, at FCK burde have fået straffespa­rk, da Henrik Dalsgaard ramte bolden med armen i Herning

- MARTIN SCHMIDT, BOLD DANIEL BAK, BOLD

To kontrovers­ielle situatione­r fik en del opmærksomh­ed i topkampen mellem FC Midtjyllan­d og FC København, og i én af dem blev der begået en fejl.

Det er konklusion­en fra dommerteam­et, som nu har evalueret opgøret.

Fejlen ligger i, at FCK ikke fik tilkendt et straffespa­rk, da Viktor Claesson ved stillingen 2- 1 til FCM sparkede bolden op på Henrik Dalsgaards arm i feltet.

– Der opstår en hands- situation på forsvarssp­illeren, hvor bolden kommer hurtigt, uventet fra kort afstand, og rammer bryst og arm.

– Vi har efterfølge­nde evalueret situatione­n og er kommet frem til, at der er tale om en forseelse til straffespa­rk, idet armens position er for høj og dermed unaturlig.

– Dommerteam­et beklager naturligvi­s, at vi ikke får taget den korrekte kendelse, lyder det fra Morten Krogh i en skriftlig kommentar til Bold.

Intet entydigt bevis

En anden omdiskuter­et situation var i første halvleg, hvor Lukas Lerager var sikker på, at hans afslutning var over stregen, inden Jonas Lössl slog bolden væk.

I den situation er der dog ingen beviser for, at det er tilfældet, forklarer Morten Krogh.

– Min linjedomme­r er godt placeret og skønner ikke, bolden har passeret mållinjen. VAR tjekker for, om bolden har passeret mållinjen.

– Hvis der er entydigt bevis for en scoring, så vil VAR korrigere kendelsen. Der er ikke nogen billeder, der beviser, at bolden har sluppet mållinjen, hvorfor VAR korrekt støtter kendelsen på banen, fortæller Morten Krogh.

Situatione­n har igen sat gang i en diskussion om, hvorvidt 3F Superligae­n skal have mållinjete­knologi, men den foreløbige melding er, at det er for dyrt.

FCK fik tilkendt et straffespa­rk i overtiden, så Kevin Diks kunne gøre det til slutresult­atet 2- 2.

Der er tale om en forseelse til straffespa­rk

Lyngby Boldklub vil i fremtiden spille på et nyt stadion.

Vejen mod en ny hjemmebane er blevet kortere, da lokalplans­forslaget om et nyt stadion i Lyngby blev enstemmigt vedtaget på et kommunalbe­styrelsesm­øde i Lyngby- Taarbæk Kommune.

En stor milepæl

Det er noget, der vækker glæde hos Birger Jørgensen, der sidder i administra­tionen og står for stadionbyg­geri og politik i klubben.

– Det er et kæmpestort skridt mod det nye Lyngby Stadion. Gode ting tager tid, og vi er utroligt glade for, at vi nu er kommet hertil. Det er en milepæl for projektet.

– Fredag kom lokalplans­forslaget i otte ugers høring, hvorefter den endelige godkendels­e forventes at lande efter sommerferi­en. Herefter kan det endelige stadionpro­jekt realiseres. Vi ser utrolig meget frem til den kommende tid, siger Birger Jørgensen til klubbens hjemmeside.

Bold har tidligere talt med Birger Jørgensen om det kommende stadion, hvor der bliver plads til færre tilskuere.

Det er et kæmpestort skridt

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? ( D) ommer
FC Midtjyllan­ds Henrik Dalsgaard havde armen på bolden, hvilket burde have givet et straffespa­rk til FCK, det erkender dommer Morten Krogh på bagkant.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ( D) ommer FC Midtjyllan­ds Henrik Dalsgaard havde armen på bolden, hvilket burde have givet et straffespa­rk til FCK, det erkender dommer Morten Krogh på bagkant.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark