SØREN GADE POLITIANMELDT I MAIL-SAG
UNDSKYLDNING HJÆLPER IKKE: Folketinget har undskyldt dybt til den borger, hvis mail udløste skandalen, hvor folketingsmedlemmers mails blev tilgået
Folketingets formand, Søren Gade ( V), kan ikke lukke sagen om ulovlig tilgang til folketingsmedlemmers mails med en undskyldning og løfter om bod og bedring.
For mens ingen folketingsmedlemmer ønsker at politianmelde Folketingets Administration med Søren Gade i spidsen, så har den borger, hvis mail udløste skandalen, allerede gjort det.
Seks måneders fængsel
Og den anmeldelse bliver fastholdt. Undskyldning til trods.
’ Jeg fastholder min påtalebegæring og forventer, at Søren Gade Jensen bliver straffet,’ skriver borgeren til Ekstra Bladet.
Han har specifikt anmeldt Søren Gade for at bryde straffelovens paragraf 263 stk. 2. nr. 1, der kan give op til seks måneders fængsel til den, der ’ uberettiget åbner et brev eller en anden lukket meddelelse eller optegnelse eller gør sig bekendt med indholdet’.
Borgeren skriver i sin politianmeldelse, at Søren Gade har brudt loven, ’ idet anmeldte som Folketingets formand gjorde sig bekendt med indholdet og modtagerne af en mail afsendt 12. marts 2024 kl. 22.33 fra ( slettet) til medlemmer af Folketinget’.
Snusede i mail
Det var netop mailen fra borgeren, der har udløst skandalen. Han sendte en mail til 33 folketingsmedlemmer og ansatte. I mailen skrev han navnet på en sigtet i en sag.
En af modtagerne henvendte sig til Folketingets formand og sagde, at mailen umiddelbart var en overtrædelse af et navneforbud i sagen. Et navneforbud, der dog slet ikke eksisterede.
Efterfølgende blev sagen sendt til Folketingets Administration, der på ulovlig vis tilgik folketingsmedlemmer og ansattes mail for at se, hvem der havde modtaget den. De blev herefter kontaktet og bedt om at slette mailen.
Da Folketingets administration skrev til modtagerne af mailen, fik det Dansk Folkeparti op af stolen.
For hvordan vidste Folketinget, hvad de modtager af mail?
Ifølge Dansk Folkeparti forklarede Folketingets Administration dem, at man havde luret i deres mail på formand Søren Gades foranledning.
Hvilket altså udløste politianmeldelsen mod ham fra den borger, der havde sendt mailen.
Efterfølgende har Gade selv afvist at have noget med sagen at gøre. Det hele var en it- medarbejders værk.
Brød loven
Efter Ekstra Bladet begyndte at dække sagen, iværksatte Folketingets formand, Søren Gade, en redegørelse og en juridisk vurdering.
Den kom frem til, at loven vitterligt er blevet brudt af Folketingets Administration. Det har udløst op til flere uforbeholdne undskyldninger til medlemmerne fra både formanden og administrationen.
En undskyldning har borgeren, der sendte mailen, også fået af Folketingets Administration – ved vicedirektør Torben Skovgaard Andersen.