DJØF IND I LØHDE-SAG
UNDERLØHDIGT: Flere af de medarbejdere, som sundhedsministeren har kørt i sænk, har været medlemmer af Djøf, som nu løfter pegefingeren
Man kan godt styre Danmark uden at køre folk i sænk. Djøf påpeger nu, at Sophie Løhdes ( V) ministerium bør tænke over, om de smider guld på gaden, når presset er så opskruet.
Kulturen i ministerierne er præget af ’ enormt arbejdspres’, indleder Johanne Nordmann, formand for Djøf Offentlig.
– Meget haster 24/ 7. Det stiller store krav til medarbejdernes fleksibilitet. Det gælder i høj grad også i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, siger hun og retter dermed fokus direkte på Sophie Løhdes reservat.
Under ét år holder de
Ekstra Bladet har i den denne uge afsløret, hvordan medarbejderne flygter fra Sophie Løhde. Cirka et år holder hendes ansatte i gennemsnit i hendes regime.
Adskillige kilder har fortalt om en minister, der kører folk i sænk med ofte urealistiske krav på alle tidspunkter af døgnet. DF’s sundhedsordfører, Mette Thiesen, er stået frem med en lignende beskrivelse af den ’ koleriske’ minister.
Gør ondt værre
Fra Djøf lyder det i den skriftlige kommentar, at alle ministerier bør sikre, at folk ikke bliver syge af at gå på job.
– Det giver ikke mening, hvis arbejdspresset medfører, at medarbejderne bliver slidt op og vælger at skifte arbejdsplads. Så mister man viden, erfaring og kompetencer, og det gør kun ondt værre. Det kan ingen være tjent med.
– Det er vigtigt at man i de enkelte ministerier har en dialog mellem ledelsen og medarbejdergruppen om, hvordan man tager vare på de ansatte, fortsætter hun.
Privatliv og arbejdet skal – kort sagt – hænge sammen.
Tid til familien
– Djøf finder vi det positivt, at der det seneste år er kommet øget fokus sikre arbejdsforholdene i departementerne gennem bl. a. et sæt leveregler for alle ministerierne, der netop skal sikre, at der kommer en bedre balance i arbejdets tilrettelæggelse, lyder det fra Johanne Nordmann.
Ekstra Bladet indledte sin research for et par uge siden, da Sophie Løhdes særlige rådgiver meddelte, at han forlod stillingen. Han startede ved årsskiftet og holdt dermed kun fire måneder. Han forklarede netop på sin LinkedIn, at han stoppede af hensyn til sin familie.
Ekstra Bladet har i skrivende stund ikke modtaget svar fra Sundhedsministeriet på Djøfs indspark.
Heller ikke en række andre spørgsmål til arbejdsklimaet omkring Sophie Løhde har ministeriet hidtil besvaret.
Djøf repræsenterer godt 100.000 jurister, økonomer og akademikere.
Det giver ikke mening, hvis arbejdspresset medfører, at medarbejderne bliver slidt op