Ekstra Bladet

MUSIKKEN VENDER TILBAGE TIL GENTOFTE

Den nye endagsfest­ival Musik i Gentofte vækker i år den slumrende forstad og lover en sommerdag med stjernestø­v og fællesskab.

-

LINE HVID

Gentofte bliver til sommer sat på Danmarks musikkort med en splinterny endagsfest­ival, der garanterer at fylde den lokale grønsvær med liv, musik og glæde. Musik i Gentofte hedder festivalen, der er klar til at blæse publikum omkuld lørdag 27. juli på det historiske Gentofte Stadion, hvor pladsen kan rumme op til 40.000 festglade gæster.

Koncertarr­angøren Michael Schäbethal fra Beatmonger­s, der er en af hovedkræft­erne bag festivalen, er ikke i tvivl om potentiale­t:

– Vi vil jo gerne lave en moderne folkefest derude ved stadion på den kæmpestore grønsvær mellem sportsaren­aen og jernbanen, siger han og tilføjer nostalgisk:

– Jeg husker selv de somre, hvor der kørte store trucks ind med Michael Jackson i villakvart­eret. Eller da vi sad i haven og hørte Pink Floyd om aftenen. Det var magisk det, der skete dengang. Det er den stemning, vi vil genskabe. Kulturel tidsmaskin­e

Med to scener og et program, der spænder over flere årtier af dansk musikhisto­rie, lover Musik i Gentofte at blive en kulturel tidsmaskin­e. På plakaten er blandt andre Danmarks popdronnin­g, Medina, og den albumaktue­lle Andreas Odbjerg. Begge er klar til at tage Gentofte med storm og give nye som gamle fans en dag, de sent vil glemme.

Ikke kun de nyere stjerner vil skinne på festivalen. Veteranern­e i D-A-D og Laid Back vil også være at finde og vil spille alt fra ‘Bad Craziness’ til ‘Sunshine Reggae’.

Det er en musikalsk fest, der lover at favne bredt og inkludere alle aldre og musiksmage. Magien genopstår

Gentofte Kommune nord for København har i mange år været en lettere søvnig kommune, hvad angår musik og events under åben himmel. Men nu er der endelig givet grønt lys til Musik i Gentofte som en ny kulturbegi­venhed, og det er en god idé, mener kommunalbe­styrelsesm­edlem, psykolog og forfatter Marie Brixtofte (V).

– Det har betydning for Gentofte og for vores livskvalit­et med sådan en samlende begivenhed. Det er vigtigt, at vi kan mødes på tværs af generation­er om fælles oplevelser. At vi kan danse og synge med hinanden og løfte blikket fra vores mobiler. Det forebygger ensomhed og skaber livsglæde, siger Marie Brixtofte.

I Pink Floyds fodspor

Toget kører næsten lige til døren, så der er ikke lang vej hjem efter festen, hvilket gør festivalen tilgængeli­g og attraktiv for både lokale og besøgende.

– Folk kan jo komme og hygge sig og få en fantastisk musikoplev­else, uden at de er længere væk, end at de hurtigt kan tage cykel, tog eller gåben hjem i seng bagefter, forklarer Michael Schäbethal.

Gentofte Stadion, som tidligere har huset verdensstj­erner som Michael Jackson og Pink Floyd, er nu klar til at genåbne dørene for en ny æra af musikoplev­elser. Musik i Gentofte markerer en genoplivni­ng af disse magiske musikalske sommerafte­ner, og alle er inviteret til at være en del af festen.

 ?? ?? Gentofte Stadion har gennem tiden lagt græs til legendaris­ke koncerter med blandt andre Michael Jackson og Pink Floyd. Foto: PR
Gentofte Stadion har gennem tiden lagt græs til legendaris­ke koncerter med blandt andre Michael Jackson og Pink Floyd. Foto: PR
 ?? ?? Medina og Andreas Odbjerg er to af de kunstnere, du kan opleve ved sommerens store musikfest i Gentofte. Foto: PR
Medina og Andreas Odbjerg er to af de kunstnere, du kan opleve ved sommerens store musikfest i Gentofte. Foto: PR
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark