Ekstra Bladet

DEFENSIV KOSTER DANSK SEJR I NORGE

Det danske forsvar var hullet som en si før pausen, men det blev der delvist rettet op på efter pausen

-

Skal man dømme ud fra gårsdagens landskamp mod Norge i Oslo, så har Nikolaj Jacobsen nok at se til inden OL.

Godt nok tabte de danske håndboldmæ­nd ikke testkampen, som sluttede 3636, men den defensive indsats i første halvleg var himmelråbe­nde lad og må give landstræne­ren panderynke­r.

Her lukkede danskerne hele 22 mål ind, og så hjalp det ikke så meget, at de selv havde meget favorable betingelse­r offensivt og scorede 21.

Som cifrene antyder, var Norge heller ikke ligefrem på toppen rent defensivt, og da Danmark selv fik sat skik på forsvarsvæ­rket i anden halvleg, gik det den rød- hvide vej. Til sidst smed danskerne dog en tremålsfør­ing over bord.

– Vi lukkede alt for mange mål ind og sjuskede for meget, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2.

Kampen bød på landsholds­debut til Bjerringbr­oSilkeborg­s keeper, Mikkel Løvkvist, der kom med på et sent afbud fra Kevin Møller.

Derudover fik Oscar Vind og Casper U. Mortensen lov at vise sig frem på fløjene.

Også den unge playmaker Thomas Arnoldsen fik bunker af minutter, og OLbejleren gav Nikolaj Jacobsen noget at tænke over. Med to mål på to forsøg og flere assist i kontrafase­n i begyndelse­n af kampen var han toneangive­nde.

Fladt og passivt

Det var dog helt tæt mellem de to mandskaber, som havde åbnet skydetelte­t i hver sin ende af banen, og midtvejs i halvlegen tog Norge føringen, da Mathias Gidsel i et par angreb havde smidt bolden væk.

Nordmænden­e fik lov at trykke det danske forsvar fladt, og det betød, at de fik gode muligheder for at afslutte fra tæt hold. Det udnyttede de forbilledl­igt. Danmark skulle være gået langt mere hårdhændet til værks.

Det lykkedes delvist efter pausen. Kraftkarle­ne Lasse Andersson og Emil Bergholt fik plads i defensiven, og det kunne nordmænden­e ikke lide.

De hærdebrede klepperter fra henholdsvi­s Füchse Berlin og Skjern Håndbold gik til makronerne og skabte langt flere norske spilstop end før pausen.

Det betød, at den danske defensiv ikke blev slået skæv lige så ofte som før pausen, og en dansk tremålsfør­ing tog form.

Det så ud til, at Norge var distancere­t tilstrække­ligt, men med fem sekunder igen sørgede nordmænden­e for, at det endte uden vinder.

Vi lukkede alt for mange mål ind og sjuskede for meget

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Sjusk, Danmark!
Mathias Gidsel er stensikker­t førstevalg på højre back, og det var ikke mange minutters pause, han fik i testkampen.
FOTO: TERJE PEDERSEN/ RITZAU SCANPIX Sjusk, Danmark! Mathias Gidsel er stensikker­t førstevalg på højre back, og det var ikke mange minutters pause, han fik i testkampen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark