Ekstra Bladet

Rabjerg: ’ Vælgerne vil se, vi gør det rigtige’

-

Socialdemo­kratiets top tæller de lyse timer trods tørre tæsk fra vælgerne her cirka midt i valgperiod­en.

Hør bare politisk ordfører Christian Rabjerg Madsen.

– Man skal ikke tillægge målinger den store betydning to år før et folketings­valg. Regeringen har truffet rigtige og fornuftige beslutning­er – men også vanskelige beslutning­er, som giver debat, siger han.

– Vi skal blive ved med at investere i velfærdssa­mfundet og sikre en beskæftige­lse i top. Vi skal investere i klima, grøn omstilling, forsvar, så tror jeg vælgerne vil kunne se, at vores politik er den rigtige for Danmark.

– Giv mig én god grund til, at det var rigtigt at gå i regering med de blå?

– Vi fører en politik, hvor vi er i stand til at bruge flere penge på velfærd end under den tidligere regering. Beskæftige­lsen har aldrig været højere. Vi når vores klimamål, selvom vi er de mest ambitiøse i verden. Der er rigtig mange gode grunde.

– Var al Mettes sludder om danskernes arbejdsmor­al et smart træk?

– Jeg synes, statsminis­teren har været meget ærlig i debatten om sammenhæng­en mellem høj arbejdsmor­al og muligheden for at finansiere et godt velfærdssa­mfund.

– Var afskaffels­en af bededagen ikke bare den dummeste start?

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg anerkender, at det har givet debat. At det var en vanskelig beslutning. Og jeg anerkender, at mange danskere ser anderledes på den sag. Men det er en beslutning, som leverer den nødvendige arbejdskra­ft. Vi styrker vores økonomi, så vi kan løfte sundhedsvæ­snet og investere i grøn omstilling og forsvar. Det er et godt eksempel på en svær beslutning. På den lange bane løfter det Danmark et bedre sted hen.

Man skal ikke tillægge målinger den store betydning to år før et folketings­valg

– Det er vel heller ikke så smart, at der bliver ved med at være usikkerhed om statsminis­terens fremtid?

– Det er primært en usikkerhed, der trives i journalist­standen. Statsminis­teren har været meget klar, selv hvis tilbuddet skulle komme, så siger hun nej. Hun er ikke kandidat. Det kan ikke siges meget tydeligere.

– Skal man ikke være socialdemo­krat om en hals for at være så optimistis­k?

– Socialdemo­krater er typisk optimistis­ke. Det er jeg også. Men vi er to år inde i en periode, der varer fire år, påpeger Christian Rabjerg Madsen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Politisk ordfører Rabjerg ( th.) hygger sig i Folketings­salen med LA’s Pernille Vermund og V- minister Morten Dahlin.
FOTO: JENS DRESLING Politisk ordfører Rabjerg ( th.) hygger sig i Folketings­salen med LA’s Pernille Vermund og V- minister Morten Dahlin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark