’ MIN STØRSTE BEDRIFT’
Den 35- årige kajakroer René Holten Poulsen har uden træner og elitecenter selv skullet stå for alt i jagten på OL. Måske er der støtte på vej nu
– Det føles stadig lidt mærkeligt.
Sådan siger René Holten Poulsen om den OL- billet, han roede sig til i den forgangne uge.
Legene i Paris bliver kajakroerens fjerde i karrieren, men omstændighederne har været noget anderledes end i 2008, 2012 og 2016.
Troede ikke på ham
I 2022 fik Holten beskeden om, at Dansk Kano & Kajak Forbund ikke troede på ham frem mod OL, og han blev vraget fra elitecenteret.
Dermed har det været på egen hånd, at den nu 35- årige Holten har skullet jagte drømmen om deltagelse i Paris.
– Det har været hårdt og udfordrende. Og også lærerigt.
– Den største udfordring har været, at der kun er 24 timer på et døgn.
– Jeg har selv skullet stå for at arrangere træningslejre og lave træningsprogrammer, og jeg har heller ikke haft råd til at have en træner.
– Penge skal jeg selv ud at skaffe, og det tager også tid.
– Det skal man normalt ikke tænke på som OL- deltager, hvor alt er dækket og planlagt for én, fortæller René Holten.
Ved siden af karrieren har han også renoveret hus.
– Jeg måtte selv gøre det færdigt, fordi vi ikke havde flere penge. Og så har det været kombineret med, at alt har været dyrere, så det har alt i alt været ’ the perfect storm’ i udfordringer.
Holten kan se tilbage på en karriere med tre VMguldmedaljer, seks EMguldmedaljer og en sølvmedalje fra OL i 2008, men at kvalificere sig til OL på egen hånd rangerer han måske endnu højere.
– Jeg har lavet større resultater, men det er en større bedrift i forhold til alle de udfordringer, der har været.
Anerkender præstation
I Dansk Kano & Kajak Forbund anerkender man Holtens præstation, men i et interview med DR Sporten i weekenden sagde formand Tom Faurschou, at man ikke fortrød beslutningen fra 2022. Faurschou sagde dog også, at man gerne støtter Holten frem mod OL.
Han agtede at tage fat i samarbejdspartnerne i Team Danmark og DIF for at prøve at lave et setup til Holten.
– Jeg har ikke hørt noget og aner ikke, om det bliver til noget, men det vil da være fedt, hvis de gerne vil give noget støtte.
– Det ville være fedt at slutte af med at være på samme hold og få den støtte, som jeg føler, at jeg har fortjent, siger Holten.
Penge skal der til for at kunne forberede sig optimalt til OL, og kommer de ikke fra DIF og Team Danmark, må Holten selv ud at finde dem.
Ikke mindst for at kunne realisere planen om en højdetræningslejr i italienske Livigno i en måned.
– Jeg kan ikke gå og vente i flere uger. Jeg skal ud og finde nogle penge for at kunne arrangere træningslejr og finde træningsmakkere, pointerer Holten.
I Rio som guldfavorit
Han er begyndt planlægningen af månederne frem mod OL i jagten på at levere den bedst mulige præstation.
I 2016 kom han til Rio som guldfavorit, men rejste skuffet hjem. Nu håber han at sætte det perfekte løb sammen.
– Jeg har aldrig sådan rigtigt roet et løb ved OL, som jeg var tilfreds med, så mit mål er at ro mit bedst mulige løb.
– De fleste rammer måske kun det perfekte løb totre gange på en normal karriere, men min karriere har været lang, så måske kan jeg gøre det flere gan
Jeg kan ikke gå og vente i flere uger. Jeg skal ud og finde nogle penge for at kunne arrangere træningslejr og finde træningsmakkere
ge.
Jeg vil selvfølgelig rigtigt gerne stå med en medalje og meget gerne guld, og OL er jo mulighedernes sted. Det kan både gå godt og skidt, for ved et OL er der andre ting, der spiller ind, end bare hvem der er bedst, lyder det fra kajakroeren.
OL begynder 26. juli og varer indtil 11. august.