Ekstra Bladet

’ JEG ER BANGE FOR AGO’LØRDTAG BLIVE BRÆNDT’

TV 2- bedemand Simon Riber afslører, hvordan han skal begraves – og der skal være høj musik, smørrebrød og masser af bajere S

- TOBIAS HANSEN FOTO: AXEL EMIL HAMMERBO toh@ eb.dk

Prøv at forestille dig, at du vågner midt i det hele. Det skal jeg bare ikke

om bedemand har Simon Riber deltaget i utallige begravelse­r og bisættelse­r.

Det daglige møde med døden sætter sit præg på flere forskellig­e måder, men det har især gjort den 30årige opmærksom på vigtighede­n af at leve og fejre livet, også når det er slut.

Derfor er han allerede fast besluttet på, at han ikke skal begraves som så mange andre.

Det kan være grænseover­skridende at planlægge sin egen eller sin nærmestes bisættelse eller begravelse.

Dog ikke, hvis du spørger en bedemand. Og især ikke, hvis du spørger Simon Riber fra ’ To kolde fra kassen’ på TV 2.

□fter mange år i branchen har han nemlig gjort sig adskillige tanker om, hvordan hans egen begravelse skal foregå. En festdag

Først og fremmest skal han begraves. ❘kke bisættes.

– Jeg er bange for at blive brændt, så jeg skal jordbegrav­es ude i Store Magleby. Der har vi familiegra­vsted, så der skal det foregå.

– Hvad er det, du er bange for?

– Hvis jeg nu ikke er helt død. Man ved jo aldrig. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det, men prøv at forestille dig, at du vågner midt i det hele. Det skal jeg bare ikke. Jeg har aldrig hørt historier om, at det er sket – det er ikke det – men det er bare ikke lige mig, siger han.

Den tv- aktuelle bedemand har med død at gøre hver dag, og det har lært ham at sætte pris på tilværelse­n.

Derfor ønsker han også, at hans pårørende skal holde en fest, når han en dag går bort, i stedet for at være triste.

– Jeg vil helst have, at de fejrer mig. ❘ stedet for at være triste over, at jeg er død, så hold en fest for, at jeg var i live, siger han, men erkender dog, at det ikke er noget, han kan påvirke, når han ikke er her længere.

– Det vil jo være mine pårørende, der skal træffe beslutning­en, så det er i sidste ende op til dem, hvad der skal ske. Dygtige musikere

Spørger man Simon Riber, må festen dog gerne starte allerede i kirken.

– Mange af organister­ne er virkelig dygtige, så jeg er sikker på, de ville kunne spille noget med lidt gang i og gøre en fest ud af det. Det er mere mig.

– Høj musik, masser af bajere og smørrebrød. ❘ hvert fald hvis det står til mig. Der er da også nogle af salmerne, der er lidt mere muntre.

– Har du nogen, du særligt godt kan lide?

– ❘kke nogen specifik salme, men jeg synger nogle gange salmer for min søn, når han skal puttes, fordi jeg alligevel hører dem, når jeg arbejder.

– De ligger bare i baghovedet, siger han og spejder over mod det lille billede af sin søn, han har stående på kontoret.

 ?? ?? Den unge bedemand drikker stort ikke ikke fyraftensø­l mere, men hvis de pårørende har brug for en øl, kan de altid få det.
Den unge bedemand drikker stort ikke ikke fyraftensø­l mere, men hvis de pårørende har brug for en øl, kan de altid få det.
 ?? ?? Simon Riber lever af at planlægge andres bisættelse­r og begravelse­r. Det har også givet ham en klar idé om, hvad der skal ske, når han selv skal herfra.
Simon Riber lever af at planlægge andres bisættelse­r og begravelse­r. Det har også givet ham en klar idé om, hvad der skal ske, når han selv skal herfra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark