Ekstra Bladet

FLYTTEMAND SATTE CONNIES TING TIL SALG

EFTER KONFLIKT: Flyttemand­en satte Connie Christens ejendele til salg efter uenigheder over prisen på opbevaring. Der kan være tale om bedrageri og hæleri, siger en professor i strafferet

- JOAKIM SØRENSEN

I april i år opdagede Connie Christen pludselig, at Haderslev/ Vojens Flytteforr­etning, der skulle opbevare hendes ting, havde sat dem til salg på Facebook Marketplac­e.

Kim Jacobsen ejer flytteforr­etningen, og det var hans kone, Annica Jacobsen, der havde sat møblerne til salg på sin private profil.

’ Du er velkommen til at købe den,’ lød svaret fra Annica Jacobsen, da Connie Christen konfronter­ede hende.

Ejeren af flytteforr­etningen kalder det helt normalt, men hans advokat erkender over for Ekstra Bladet, at han har handlet i strid med loven.

Uerstattel­ige minder

Det var en sofa, lænestol og skammel, som Connie Christen opdagede var blevet sat til salg. I baggrunden på billederne stod resten af det hjem, hun havde samlet gennem sit liv, fortæller hun.

– Jeg har mistet en ordentlig stak billeder af mine børnebørn og ting, som jeg har fået gennem årene af min datter, når det enten var mors dag, eller hun havde været på tur, siger Connie Christen.

– Det er nok det, der gør mest ondt.

Strid om pris

Det er nemlig ikke kun de møbler, der var sat til salg, som Connie Christen har mistet. Ejeren af Haderslev/ Vojens Flytteforr­etning, Kim Jacobsen, påstod nemlig flere måneder forinden, at han havde smidt alle hendes ejendele ud.

Kim Jacobsen og Connie Christen havde i længere tid været uenige om prisen på opbevaring af hendes ting.

Uenigheder­ne førte til, at Connie Christen stoppede sine betalinger, fordi hun ikke kunne overskue de mange forskellig­e opkrævning­er, siger hun.

– Jeg endte med at smide det hele, fordi jeg ikke kunne overskue det længere. Jeg havde det pissedårli­gt, siger Connie Christen, der tog kontakt til flytteforr­etningen, fordi hun skulle flytte på et opholdsste­d for udsatte kvinder.

Jeg endte med at smide det hele, fordi jeg ikke kunne overskue det længere

Den manglende betaling fik i november sidste år ejeren af flytteforr­etningen til at skrive til Connie Christen, at han ville smide alle hendes ting ud.

Men det var altså løgn. Fem måneder senere forsøgte hans kone nemlig i stedet at tjene penge på Connie Christens sofa, lænestol og skammel gennem sin private Facebook- profil.

I beskeden, hvor Annica Jacobsen tilbyder Connie Christen at købe sine egne ting, skriver hun også: ’ Med de 20.000 kroner, du skylder i lageropbev­aring, er vi nødt til at få nogle penge ind.’

Kan være i strid med loven

Nanna Grønning- Madsen, der er adjunkt på Juridisk Institut på Syddansk Universite­t, hvor hun forsker og underviser i strafferet, mener, at Kim og Annica Jacobsen kan have handlet i strid med straffelov­en.

– Hvis han ikke har haft ret til at råde over det privat, så kan der være tale om en formueforb­rydelse, siger Nanna GrønningMa­dsen.

Hun tager dog forbehold for, at hun ikke kender alle sagens detaljer.

– Der er tale om bedrageri, hvis man skaffer sig selv eller andre uberettige­t vinding ved at sætte andre i en vildfarels­e, og det har han jo gjort, fordi han har sagt til kvinden, at han har smidt tingene ud, siger Nanna Grønning- Madsen til Ekstra Bladet.

Hun siger desuden, at hvis der er tale om bedrageri, så stopper de strafbare handlinger ikke nødvendigv­is ved det.

– Hvis konen får andel i de her ting i kraft af mandens bedrageri, så kan man snakke om, om hun kan straffes for hæleri ved at sælge dem videre.

Jeg har mistet en ordentlig stak billeder af mine børnebørn og ting, som jeg har fået gennem årene af min datter

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark