Ekstra Bladet

SAGERNE, DERHAR KOSTET VENSTREDYR­T

-

Ultimativt løftebrud

Man kan nok – uden at være den store politiske analytiker – tilskrive en del af Venstres nedtur til det ultimative løftebrud fra den forhenvære­nde formand for Venstre Jakob Ellemann- Jensen.

– Jeg kan godt love, at jeg aldrig kommer til at pege på Mette Frederikse­n som statsminis­ter, lød det inden valget.

Resten er historie.

Mink- skandalens spor

At Jakob Ellemann- Jensen endte med at gå i regering med Mette Frederikse­n, var desuden kun startskudd­et på en række løftebrud.

Inden valget brugte flere af Venstres folketings­medlemmer ord som ’ forkasteli­gt’ og ’skandale’ til at beskrive minksagen – og sagens slettede sms’er.

Efter valget fik piben dog en anden lyd.

Først droppede Venstre kravet om en advokatvur­dering af Mette Frederikse­n, og i juni udtalte Troels Lund Poulsen, at man nu ikke ville kaste flere kræfter efter at få de slettede mink- sms’er genskabt.

Mere løn eller ej?

Valgflæsk.

Det var ordet, som Jakob Ellemann- Jensen brugte til at beskrive Mette Frederikse­ns idé om at give udvalgte faggrupper mere i løn. Før valget.

Efter valget var Venstre så med til at præsentere en aftale om at gennemføre netop det. Og det med stor begejstrin­g. CO2- kolbøtte

Også i debatten om CO2afgifte­r slog Venstre en kolbøtte.

Under valgkampen udelukkede Jakob EllemannJe­nsen al snak om at smide den grønne milliardre­gning over på danskerne.

Heller ikke her kunne han holde, hvad han lovede – og pludselig mente Ellemann, at det var en god idé at ’ lægge afgiften i køledisken’, som han selv formulered­e det.

Kampagnefu­p

I slutningen af sidste år blev partiet desuden taget i kampagnefu­p, da de brugte ’sygeplejer­sken Christine’ til at hylde regeringen­s plan om skattelett­elser.

Partiet havde bare ikke nævnt, at sygeplejer­sken Christine også er Venstrepol­itiker i Region Hovedstade­n.

Det mente Venstre dog ikke selv var et problem.

Christine Dal – som sygeplejer­skens fulde navn er – deltog nemlig i kampagnen som almindelig borger, lød forklaring­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark