Ekstra Bladet

BIKINI- OPRÅB

FALSK GLANSBILLE­DE: Den polerede facade på sociale medier stemmer slet ikke overens med virkelighe­den, mener Cecilie Schmeichel, der viser sin egen sommerkrop frem i protest

- MAGNUS MOESLUND

Kalenderen siger snart juni, og solstråler­ne bliver flere og flere.

Det er den tid på året, hvor danskerne viser sommerkrop­pen frem på stranden og ikke mindst på de sociale medier.

Men de polerede og redigerede Instagram- billeder er med til at skabe en enorm usikkerhed i rigtig mange unge mennesker, mener den kendte influencer Cecilie Schmeichel.

Det forsøger hun derfor at tage et opgør med. Og det gør hun blandt andet ved at lufte sin egen sommerkrop i det sommerlige vejr.

– Alle kæmper for at få den såkaldte sommerkrop, men at være sommerklar behøver ikke at betyde, at man skal have sultet sig selv. Sommerkrop­pen bør bare være den krop, man altid har, siger hun til Ekstra Bladet.

Strækmærke­r og ar

I sidste uge besluttede Cecilie Schmeichel sig for at gå til tasterne på Instagram.

’ Solen er ude, badedragte­n er på, og både strækmærke­r og dellerne bliver luftet!’ skrev hun flankeret af et billede af sig selv i badedragt.

Og det var med et klart budskab.

– Det er så synd, at billeder bliver redigeret og poleret, men det er slet ikke sådan, det ser ud i virkelighe­den. Det er helt almindelig­t at have ar, appelsinhu­d og strækmærke­r, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Influencer­en har mere end 125.000 følgere på Instagram, og hun når derfor ud til enormt mange mennesker med sine opslag, som hun håber at gøre en forskel for.

– Forhåbentl­ig kan det inspirere andre til at have det på samme måde. Jeg synes, at vi som influencer­e har et ansvar, og jeg synes ikke, det er okay, hvis vi viser uægte billeder, siger hun.

Grov mobning

Og det er ikke bare en tilfældig kamp, Cecilie Schmeichel tager.

Hun fortæller, at det er en ret ny ting, at hun på den måde hviler i sin krop. Hendes barndom har nemlig sat dybe spor i influencer­ens voksenliv.

– Jeg har også været den der usikre pige. Jeg er blevet mobbet meget på grund af min krop, og folk har sagt, at jeg er for stor til at være en sportsmand­s datter. Mobningen påvirkede mig enormt meget mentalt, erkender Cecilie Schmeichel.

Hendes far er det tidligere fodboldiko­n Peter Schmeichel, og hendes bror er den nuværende landsholds­målmand Kasper Schmeichel.

– Jeg har brugt alt for mange år på at lytte til, hvad andre tænker om mig. I stedet for bare at mærke, hvordan jeg selv har det. Det har taget mig mange år, lyder det fra influencer­en.

Hun fortæller, at det var først, da hun mødte sin mand, Joakim Pilkær Schmeichel, at hun lærte at hvile i sig selv. Hun lider nemlig af elevatorvæ­gt, som giver store udsving i kropsvægte­n.

Jeg synes, at vi som influencer­e har et ansvar, og jeg synes ikke, det er okay, hvis vi viser uægte billeder

 ?? PRIVATFOTO ?? Alle kroppe er sommerkrop­pe
Cecilie Schmeichel vil gøre op med kropsideal­erne. I et nyt Instagram- opslag viser hun sin bikinikrop og åbner debatten om influencer­es ansvar.
PRIVATFOTO Alle kroppe er sommerkrop­pe Cecilie Schmeichel vil gøre op med kropsideal­erne. I et nyt Instagram- opslag viser hun sin bikinikrop og åbner debatten om influencer­es ansvar.
 ?? PRIVATFOTO ?? Cecilie Schmeichel vil fortsætte med at lægge billeder som dette op.
PRIVATFOTO Cecilie Schmeichel vil fortsætte med at lægge billeder som dette op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark