Ekstra Bladet

SÅ KØRER BUSSEN!

VANVITTIGT SKEMA: De danske håndbold- spillere i Bundesliga­en tilbringer markant mere tid på Autobahn end med at spille håndbold

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE

– Det er bare fint. Jeg har god tid.

Med et lille grin understreg­er Simon Pytlick, at han har tid til at snakke, da Ekstra Bladet ringer til ham fredag eftermidda­g.

Rigtig god tid endda. For de næste seks- syv timer sidder han alligevel bare i en bus.

Det er dog ikke 5A’eren, der holder i kø på Nørrebroga­de i København, landsholds­stjernen sidder og steger i.

Det er Flensburg- Handewitts egen spillerbus, der er ved at fragte ham og resten af førstehold­struppen sydover til lørdagens kamp i Bundesliga­en mod Eisenach. Der er 516 kilometer, så der er tid nok til både det ene og det andet.

Vejarbejde ved Hamborg

– Jeg ved det ikke helt, men vi har nok syv- otte timer, før vi er fremme. Lige nu holder vi i noget kø omkring Hamborg, kommer det tørt fra Pytlick, der i samme moment undlader at grine.

Og de fleste danske turister, der en varm sommerdag har formastet sig på bilferie gennem det tyske, ved lige præcis, hvorfor Pytlick ikke griner.

Vejarbejde ved Hamborg … suk.

– Og så er det fredag, kommer det i et endnu dybere suk med henvisning til de ekstra mange biler, der enten er på vej hjem fra arbejde eller på vej på weekend.

Det havde været bedre, hvis de var kørt i går.

Det her er i øvrigt ikke nogen nyhedshist­orie, for scenariet er det samme år efter år, når man spiller i verdens bedste liga. Bustur efter bustur – afløst af nogle flyveture her og der, når kampen foregår i det sydlige Tyskland, eller når man skal spille Europa Cup, der ikke lige er i Danmark eller Schweiz.

Kræver noget tilvænning

Ekstra Bladet har rullet det helt store Excel- ark ud og regnet lidt på den sæson, Flensburg- Handewitt er ved at slå en fin sløjfe på. Og det er drøjt at komme igennem.

17 udekampe i ligaen, udekampe i Europa Cup’en og et par pokalkampe i Berlin og Hamburg ( her slap Flensburg sindssygt heldigt – i hvert fald geografisk).

Alt i alt 26 ture, der også inkluderer to ture til Final 4 i henholdsvi­s Europa Cup og den tyske pokalturne­ring. Igen pænt ift. geografien, da stævnerne lå/ ligger i Hamborg og Køln.

– Det kræver noget tilvænning. Selvfølgel­ig gør det det, fortæller Simon Pytlick fra bussen.

– For det er lidt noget andet end derhjemme, hvor turene rundt i Danmark jo er ingenting sammenlign­et med det her. Til gengæld er forholdene virkelig gode, tilføjer han.

Og her er det vigtigt at få med, at spillerne ikke er stuvet sammen to mand ved siden af hinanden i den klassiske turistbus fra helvede. Det er ordentlige forhold med god benplads, borde og muligheder for at slå tiden ihjel.

Vi har nok syv-otte timer, før vi er fremme. Lige nu holder vi i noget kø omkring Hamborg

Vi prøver jo hver især på bedst mulige måde at slå timerne ihjel

– Ja ja, der er mange ting at lave. Vi starter dagen med en træning, og så kører vi derefter. Så er der middagsmad i bussen undervejs. Og så bliver der spillet kort, set film, snakket en hel del, folk sover lidt, og så er man selvfølgel­ig også på sin telefon, opremser han.

– Vi prøver jo hver især på bedst mulige måde at slå timerne ihjel.

– Vi har god plads, bussen er lavet, så der er plads til benene. Der er også kaffemaski­ne, så vi hygger os egentlig ret godt, fortæller han.

Rytmen bliver bedre

Takket via klubbens presseafde­ling er det lykkedes Ekstra Bladet at samle info på alle udebanetur­ene, og her fremgår det, at en del ture er delt op med flyveture fra typisk Hamborg til de destinatio­ner, der er længst væk.

Men en del ture i Tyskland er udelukkend­e med bus. Og derfor formoder vi, at udekampene mod hold som Leipzig, Gummersbac­h, Wetzlar og altså Eisenach her bliver modtaget med et suk. For her er vi ude på den tunge side af seks timer i bus.

Og så er der kampene denne sæson mod svenske Sävehof og serbiske Vojvodina, hvor der dog er færge og fly til adspredels­en.

I drillehumø­r

– Jeg synes, rytmen bliver bedre og bedre, som man prøver det flere og flere gange, siger Simon Pytlick med henvisning til, at han er relativt ny i det game med sin første sæson i Tyskland.

Og så er det jo godt, man har både venner og landsmænd i nærheden, man kan bruge lidt tid på.

– Jeg får tiden til at gå med at spise, se film, spille lidt på telefonen og snakke. Og så er det godt, at jeg har folk som Mads ( Mensah, red.) og Kevin ( Møller, red.).

– Så sidder jeg og driller dem lidt, gør livet lidt surt for dem. Man er nødt til at være opfindsom, kommer det med et grin.

– Hvornår er I fremme?

– Det ved jeg ikke. Om syv- otte timer, kommer det.

Da samtalen slutter, er Pytlick og co. stadig et sted omkring Hamborg. Med lidt held i posen er de kommet videre, når disse linjer læses.

Og når kampen i Eisenach er slut, kører de hjem igen.

 ?? FOTO: FRANK MOLTER/AP/ RITZAU SCANPIX FOTO: MARIUS BECKER/AP/ RITZAU SCANPIX ?? Hjulene på bussen ...
Simon Pytlick og co. har brugt næsten otte gange så lang tid i busser, tog, fly og færger denne sæson, som de har i kamp.
FOTO: FRANK MOLTER/AP/ RITZAU SCANPIX FOTO: MARIUS BECKER/AP/ RITZAU SCANPIX Hjulene på bussen ... Simon Pytlick og co. har brugt næsten otte gange så lang tid i busser, tog, fly og færger denne sæson, som de har i kamp.
 ?? FOTO: MARIUS BECKER/AP/ RITZAU SCANPIX ?? Det var med folk som Jim Gottfridss­on (yderst til venstre), Mads Mensah og Kevin Møller, at Flensburg- Handewitt i Hamborg måtte nøjes med tredjeplad­sen i pokalturne­ringen 14. april.
FOTO: MARIUS BECKER/AP/ RITZAU SCANPIX Det var med folk som Jim Gottfridss­on (yderst til venstre), Mads Mensah og Kevin Møller, at Flensburg- Handewitt i Hamborg måtte nøjes med tredjeplad­sen i pokalturne­ringen 14. april.
 ?? FOTO: FRANK MOLTER/ AP/ RITZAU SCANPIX ?? Emil Jakobsen er én af syv spillere og to trænere i truppen, der har dansk pas.
FOTO: FRANK MOLTER/ AP/ RITZAU SCANPIX Emil Jakobsen er én af syv spillere og to trænere i truppen, der har dansk pas.
 ?? ?? Cheftræner Nicolej Krickau er som Simon Pytlick i gang med sin første sæson i Bundesliga­en.
Cheftræner Nicolej Krickau er som Simon Pytlick i gang med sin første sæson i Bundesliga­en.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark