Ekstra Bladet

TV 2 STÅR FAST I EM- DRAMA

OVERBLIK: Bar- og værtshusej­ere er trætte af, at de ikke kan vise de af Danmarks EM- kampe, som TV 2 sender. Kulturmini­steren har udtalt sig, DR har præciseret deres krav, men TV 2 giver sig ikke

- KENNETH BEYER

Det er en debat, som virkelig deler vandene.

Flere bar- og værtshusej­ere vil gerne vise alle Danmarks kampe ved EM på storskærm. Også gerne udendørs for mange mennesker.

Men når kampene bliver vist på TV 2, går den altså ikke. TV 2 vil nemlig gerne tjene mange penge, når de selv har betalt for rettighede­rne.

Og det mener tv- stationen ikke, at den gør, hvis man sælger tilladelse­n til storskærms- arrangemen­ter for mere end 200 mennesker til kommerciel­le arrangemen­ter.

Sur værtshusej­er

Ekstra Bladet har blandt andre talt med Gitte Desiderius­sen, der ejer det københavns­ke værtshus Lumskebuks­en på Østerbro.

– Jeg synes, de er latterlige. Jeg synes, de er dumme. Det er fandeme ærgerligt og træls. TV 2 dræber folkefeste­n, lyder det fra hende.

Sportsdire­ktør hos TV 2 Frederik Lauesen er naturligvi­s uenig: TV 2 er ikke dumme.

– Jeg er jo sat i verden for at drive en forretning. Vi ønsker ikke at forære, hvad vi har købt ind i dyre domme, væk. Når vi har købt en andel i EM i fodbold, så er det, fordi vi mener, at vi kan lave en god forretning på det.

– Og det er klart, at hvis alle barer får lov til at vise vores rettighede­r, så svarer det til, at man inviterer til en koncert uden at have betalt for bandet, siger han.

TV 2 viser Danmarks gruppekamp mod England 20. juni, mens DR viser kampene mod Slovenien og Serbien. Hvis Danmark går videre, er der mulighed for flere kampe på TV 2.

Lemper regler

Onsdag reagerede kulturmini­ster Jakob EngelSchmi­dt ( M) på forbuddet til Ritzau.

– TV 2 konkurrere­r på et marked med faldende annonceind­tægter og stor konkurrenc­e. Derfor har jeg som kulturmini­ster også forståelse for, at TV 2 naturligvi­s skal have det hele til at hænge sammen.

– Jeg håber så, at TV 2 kan få det hele til at hænge sammen, samtidig med at man skaber en mulighed for at dispensere, så langt de fleste danskere har mulighed for at nyde EM, som de plejer at gøre, sagde Jakob Engel- Schmidt.

Senere samme dag lempede TV 2 på muligheden for ikkekommer­cielle arrangemen­ter. Det kan eksempelvi­s være på din arbejdspla­ds eller ler i i din din lokale lokale idrætsfore­ning. ng. De De må må gergerne vise kampene mpene på på storstorsk­ærm for mange mange mennemenne­sker, men skal al først først ansøge ansøge om det og så godkendes. godkendes. Og Og så må man ikke kke tage tage entré entré eller kræve, at at tilskuerne tilskuerne skal købe eksempelvi­s sempelvis mad mad eller drikke.

Regel om fem m kilometer kilometer

Og så er der r lige lige den den såsåkaldte fem kilometers- kilometers- reregel. Ja, den kan kan næsten næsten lylyde som noget et fra fra ’ ’ Klovn’, Klovn’, men den er god god nok. nok.

Reglen foreskrive­r, eskriver, at at der der inden for en radius radius af af fem fem kilometer ( i fugleflugt) fugleflugt) fra fra TV 2’s storskærms­arrankærms­arrangemen­t på Islands lands BrygBrygge i København avn og og DR’s DR’s arrangemen­t på havnen i Aarhus ikke kan tillades storskærms­arrangemen­ter, har TV 2 fortalt.

Seneste nye i ’sagen’ er så, at DR ikke går samme vej, selvom de oprindelig­t havde reglen for ikke at forvirre.

– Vi kan dog konstatere, at det ønske har haft den modsatte effekt og har givet nogle begrænsnin­ger i forhold til den måde, vi gerne vil skabe et fællesskab rundt om de kampe fra EM, som DR viser. Derfor vil jeg gerne præcisere, at de samme regler vil gælde i hele landet også i områderne omkring København og Aarhus, siger underdirek­tør i DR Anders Kern Boje.

Statsradio­fonien har derfor – for dem selv – sløjfet reglen. Ekstra Bladet har efterfølge­nde været i kontakt med TV 2, der holder fast i reglen.

Uanset om du skal se det til et arrangemen­t på en storskærm, hjemme i stuen eller noget helt tredje, så ligger det i hvert fald fast, at Danmark spiller deres første kamp ved EM i Tyskland om en lille måneds tid 16. juni, hvor Hjulmands mands tropper tropper møder møder det det slovenske slovenske landshold. landshold.

Det er fandeme ærgerligt og træls. TV 2 dræber folkefeste­n

 ?? ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Højbjerg og co. går på banen første gang 16. juni.
FOTO: LARS POULSEN Højbjerg og co. går på banen første gang 16. juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark