Ekstra Bladet

ALVORLIGE AGO’SØNDAG NKLAGER

Rapperen P. Diddy har været under voldsom beskydning den seneste tid – her får du overblikke­t

- CHARLOTTE BECH MATHIESEN

□ n lavine af anklager om voldtægt, sexslaveri og menneskeha­ndel ruller ned over rapper, producer og pladeselsk­absmand P. Diddy, som bærer det borgerlige navn Sean Combs.

Og det er langtfra første gang, at P. Diddy er i myndighede­rnes søgelys.

Det var i november 2023, at det for alvor begyndte at regne med beskyldnin­ger mod 54- årige P. Diddy, tidligere kendt som Puff Daddy. Det skete, da rapperens ekskæreste Cassandra ’Cassie’ Ventura anklagede rapperen for en række opsigtsvæk­kende ting.

Blandt andet anklagede hun P. Diddy for at have brugt hende som sexslave, handlet med hende, voldtaget hende samt for at have været voldelig mod hende.

❘følge anklageskr­iftet skulle det hele være sket, kort efter at de havde mødt hinanden, da Ventura var blot 19 år gammel, mens P. Diddy var 35 år. Desuden skulle det være foregået gennem en periode på ti år.

Retssagen blev dog afgjort, blot én dag efter at Ventura havde anklaget rapperen. Her indgik de nemlig et forlig for en ukendt sum penge.

Rapperens advokat udtalte, at forliget ikke skulle ses som nogen form for erkendelse, og at P. Diddy fortsat benægtede alle anklager mod sig.

Anonym kvinde

❘ december 2023 blev P. Diddy imidlertid ramt af endnu en anklage. Denne gang var der tale om en anonym kvinde, som påstod at være blevet ’drugged’ ( fået stoffer uden at vide det, red.) og masse-voldtaget i P. Diddys studie i New York i 2003.

Dengang skulle kvinden blot have været 17 år gammel.

Voldtægten skulle være blevet begået af P. Diddy og to af rapperens medarbejde­re.

❘ retsdokume­nterne fremgår det desuden, at den ukendte kvinde også beskylder rapperen for at stå bag menneskeha­ndel, fordi hun efter sigende blev fløjet ud til rapperen fra sit hjem i Michigan i hans privatfly.

❘ samme uge, som Venturas anklager kom frem, blev rapperen også anklaget for at have bedøvet og begået seksuelt overgreb på Joi Dickerson- Neal i 1991.

Den påståede hændelse skete, da Dickerson- Neal var studerende på Syracuse University og på besøg i New York.

P. Diddy blev samtidig beskyldt for at have optaget den påståede forbrydels­e på video og videregive­t båndet til andre i musikindus­trien.

Anklagerne om seksuelle overgreb stopper dog langtfra der.

Siden november har yderligere tre kvinder indgivet søgsmål mod P. Diddy for voldtægt i New York, skriver The ❘ndependent.

□n fjerde anonym kvinde har desuden anklaget P. Diddy for at have voldtaget hende og en veninde sammen med sangskrive­ren Aaron Hall, hvilket skulle være sket tilbage i 1990 eller 1991, kunne Rolling Stones Magazine berette. Her skulle de to kvinder så skiftevis været blevet voldtaget af begge mænd

Af retsdokume­nterne i sagen fremgår det blandt andet, at parterne havde mødt hinanden til en fest ved MCA Records, hvorefter de fire skulle være taget til ’efterfest’ i Halls lejlighed. Her skulle de to kvinder så skiftevis været blevet voldtaget af begge mænd.

Vadede nøgen rundt

❘ februar kom det desuden frem, at produceren Rodney Jones, som tidligere har arbejdet sammen med P. Diddy, også har anklaget ham for flere seksuelle overgreb.

Af sagsdokume­nterne fremgår det, at Jones blandt andet anklager Diddy for at have befamlet hans ædlere dele og for at vade nøgen rundt for øjnene af ham som et forsøg på at ’groome’ ham.

Rapperen anklages yderligere for at have bragt adskillige prostituer­ede til sit hjem, hvorefter han skulle have puttet stoffer i deres drinks for derefter angiveligt at voldtage dem.

❘ Jones’ søgsmål fremgår det, at P. Diddy skulle have brugt sit sociale tilhørsfor­hold til prins

Harry som legitimeri­ng af sine ’sexfester’ med prostituer­ede.

Flere af de prostituer­ede, som rapperen angiveligt skulle have bragt til sit hjem, skulle efter sigende endda have været mindreårig­e.

Skyderi efter bytur

Og selvom anklagerne er af nyere dato, er det altså ikke første gang, at P. Diddy bliver indblandet i retssager.

Tilbage i december 1999 endte P. Diddy, som i begyndelse­n af karrieren kaldte sig Puff Daddy, nemlig med at blive anklaget for at have været med i et skyderi, efter at han og hans daværende kæreste, sangerinde­n Jennifer Lopez, havde været i byen – et forløb, som New York Magazine tidligere har beskrevet.

På vej hjem kom P. Diddy op at toppes med nogle andre, og da fejden pludselig eskalerede, endte det altså i et større skyderi, som efterlod tre personer sårede.

Herefter blev både P. Diddy og Lopez arresteret. Sidstnævnt­e blev dog hurtigt frikendt.

Selvom flere vidner hævdede at have set P. Diddy holde et våben, blev han frikendt på grund af ’ for stor tvivl’. cbm@ eb.dk

 ?? FOTO: ANGELA WEISS/ RITZAU SCANPIX ?? Den 54- årige rapper med det borgerlige navn Sean Combs har en lang række søgsmål hængende over hovedet.
FOTO: ANGELA WEISS/ RITZAU SCANPIX Den 54- årige rapper med det borgerlige navn Sean Combs har en lang række søgsmål hængende over hovedet.
 ?? ??
 ?? FOTO: CHRIS DELMAS/ RITZAU SCANPIX ?? P. Diddy og Cassandra ’Cassie’ Ventura dannede par i en årrække. Så sent som i sidste uge offentligg­jorde CNN en voldsom overvågnin­gsvideo, som angiveligt viser førstnævnt­e overfalde sidstnævnt­e på et hotel i Los Angeles tilbage i 2016.
FOTO: CHRIS DELMAS/ RITZAU SCANPIX P. Diddy og Cassandra ’Cassie’ Ventura dannede par i en årrække. Så sent som i sidste uge offentligg­jorde CNN en voldsom overvågnin­gsvideo, som angiveligt viser førstnævnt­e overfalde sidstnævnt­e på et hotel i Los Angeles tilbage i 2016.
 ?? FOTO: MARC SEROTA/ RITZAU SCANPIX ?? P. Diddy og Jennifer Lopez dannede par i slut- 90’erne og start- 00’erne.
FOTO: MARC SEROTA/ RITZAU SCANPIX P. Diddy og Jennifer Lopez dannede par i slut- 90’erne og start- 00’erne.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Mange af anklagerne mod P. Diddy går årtier tilbage. Her ses han i København i 2007, da han efter en koncert afholdt Black Party på toppen af Illum.
FOTO: ANTHON UNGER Mange af anklagerne mod P. Diddy går årtier tilbage. Her ses han i København i 2007, da han efter en koncert afholdt Black Party på toppen af Illum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark