Formel 1 (Denmark)

ITALIENSK NØDLØSNING

AUTODROMO ENZO E DINO FERRARI

- JASON WATT

HVORFOR BESØGE IMOLA?

For andet år i traek besøger Formel 1 denne legendaris­ke, italienske bane, som tidligere husede San Marinos Grand Prix (om end banen ligger i regionen Emilia Romagna). Det sker kun af nød.

Kinas Grand Prix er udskudt på ubestemt tid grundet pandemien og løber højst sandsynlig­t først af stablen i 2022.

Vietnams Grand Prix skriver et specielt stykke historie ved at vaere det eneste officielle løb på kalenderen, som aldrig er afviklet. Det skulle have ligget i april, blev aflyst i fjor og nu har regeringen trukket sig.

Kørerne elsker denne gammeldags bane i Italien.

DA GUD HOLDT EN FRIDAG

1. MAJ 1994

Banen vil altid blive forbundet med legenden Ayrton Sennas død, som indtraf i den mørkeste weekend for Formel 1 siden 1960, hvor to kørere døde under Belgiens Grand Prix.

Rubens Barrichell­o var første mand til at køre galt, men selv om han selv og flere både mekanikere og tilskuere kom galt af sted, var det alle med livet i behold.

Derimod mistede østrigeren Roland Ratzenberg­er livet om lørdagen, og under løbet døde den tredobbelt­e verdensmes­ter Ayrton Senna i en fatal ulykke.

Grand Prixet blev gennemført, og Michael Schumacher vandt for Benetton.

”Banen er en af de klassiske layouts, hvor overhaling­er kan vaere vanskelige. Dog er start/ mål-langsiden temmelig lang, så der skal nok komme dueller ned mod første chikane. Chikanen oppe på toppen er en lumsk en, hvor det er svaert at finde balancen i forhold til, hvor meget man skal køre ind over curben. Nedbremsni­ngen til sving 17 (Rivazza) er også kraevende, idet det går ned ad bakke.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark