Formel 1 (Denmark)

BARSK OPGAVE VENTER VESTI

-

PRESSURE MAKES DIAMONDS ... Altså pres skaber diamanter.

Talemåden er en af Mercedes-teamchef og medejer Toto Wolffs favoritter, og i denne saeson får den lov til at stå sin prøve i tilfaeldet Frederik Vesti.

Efter to succesrige saesoner hos det suveraene Prema-team oplevede Vesti som sin landsmand Christian Lundgaard før ham, at situatione­n hos ART Grand Prix i øjeblikket er både ekstra udfordrend­e og komplicere­t.

– Fred havde det lidt svaert som kører, og ART havde det lidt svaert som team, så det fungerede ikke helt, som vi forventede. Men han har den rette tilgang, attitude og er hårdt arbejdende. Han er en meget kvik dreng, intelligen­t, hvorfor vi har besluttet at fortsaette og rykke op i Formel 2, siger Mercedes’ talentrådg­iver, Gwen Lagrue.

Det danske stortalent bliver på ingen måde sparet i 2022-saesonen, hvor svaerhedsg­raden får et markant nøk opad. Han overtager Lundgaards garage hos ART Grand Prix som teamkammer­at med Théo Pourchaire. Altså skal Vesti konkurrere mod en fransk kører, som er udskreget til at vaere Frankrigs naeste superstjer­ne, på et fransk hold med franske ingeniører og mekanikere, og hvor Pourchaire­s økonomiske bagmand er ingen ringere end Alfa Romeo-teamchef

Frédéric Vasseur, som er medejer af ART Grand Prix. Både erfaring og politisk vilje er derfor med Pourchaire, og Frederik Vesti er bagud på point fra start ...

– For mig er det en win-win-deal for Fred. Han skal op mod Théo, som efter en god saeson skal i gang med sit andet år. Hvis Fred slår ham, hvad vi alle håber på, vil det stoppe alle spørgsmål om, hvorfor vi satser på ham, siger Lagrue.

– Théo er et godt pejlemaerk­e. Hvis Fred slår ham, er han den nye stjerne. Hvis han som rookie er lidt bagefter, er det ikke så skidt. Jeg ser det som en god udfordring for Fred, og glem ikke, at vi som team, Mercedes, skal have unge kørere klar til simulatore­n, som kender de nye typer baner, daek og så videre.

– Det er en del af jobbet, og Fred tjekker boksene af i øjeblikket på mange områder. Han gør et fantastisk stykke arbejde i vores simulator og lavede al løbsforber­edelse til Brasilien og Jeddah.

– Han viser den rette tilgang, og vi er her for at hjaelpe ham med at fortsaette udviklinge­n. Der er selvfølgel­ig stadig lidt arbejde, men han er på vej, siger Mercedes-rådgiveren.

Frederik Vestis karrierede­finerende Formel 2-saeson indledes i Bahrain 18.-20. marts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark