Formel 1 (Denmark)

DRISTIGT DESIGN

-

Ferrari har rigtig dårlige minder fra de seneste store regelaendr­inger i 2009 og 2014, hvor man ramte forkert, og i begge tilfaelde blev konstruktø­rernes nummer fire. Stimen må ikke fortsaette hos Formel 1’s mest haederkron­ede hold, hvor tifosi stadig lider under de seneste års skuffelser.

Fremgang var der efter den gennemført katastrofa­le 2020-saeson, som først og fremmest skyldtes den absurd langsomme motor, efter et nyt teknisk direktiv sikrede dens lovlighed. Men selve bilen har heller ikke vaeret på niveau med Mercedes og Red Bull de seneste saesoner. Italienern­e forventer at tage endnu et skridt fremad med 2022-motoren, og teamchef Mattia Binotto praesenter­ede en bil designet med en ‘innovativ tilgang’.

– Det er, hvad jeg vil kalde en modig Ferrari, sagde han. Den adskilte sig markant fra hovedparte­n af rivalerne, hvilket både kan vaere godt og skidt. Med griddens måske bedste kørersamme­nsaetning fejler den del af pakken ikke noget, men selve isenkramme­t skal også fungere. Intet teams ansatte opererer under større forventnin­gspres end Formel 1’s oprindelig­e hold, som samtidig skal finde sig til rette i en ny virkelighe­d, hvor man skal vaere klog med sine penge og ikke bare kan sikre performanc­e via griddens største budget.

Efter to magre år er forventnin­gen, at Ferrari vender tilbage til podiets øverste trin. Fire podier, to pole positioner og en tredjeplad­s i konstruktø­rVM som i fjor er langtfra nok for den stejlende hingst. Teamet har ikke vundet et grandprix siden Singapore 2019. Herefter begyndte Red BullHonda at interesser­e sig for braendstof­tilførslen til Ferrari-motoren ...

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark