Formel 1 (Denmark)

’Så er der jo også bare det med at rejse verden rundt sammen med sin bedste kammerat. Det kan sgu også et eller andet’ HAR ANSAT SIN BEDSTE VEN

-

SIDEN KEVIN Magnussen kørte for Renault i 2016, har hans tidligere teamchef fra Formel Ford-dagene, Jesper Carlsen, vaeret tilknyttet i flere omgange som en slags altmuligma­nd – både for Magnussen, men også hos Haas.

Samarbejde­t stoppede med sidste saeson, og til denne er der en vaesentlig aendring i holdet omkring racerkører­en.

NIKOLAJ ALI MADSEN fortsaette­r som den primaere traener og fysioterap­eut ude til løbene, mens RASMUS WENDELBOE er ansat som sponsorman­ager.

Ud over at vaere tidligere racerkører og vinder af Peugeot Spider Cup i 2012 er Wendelboe også Kevin Magnussens rigtig gode ven. De boede sammen i London, og Wendelboes foraeldre er hyppige gaester i F1-paddocken.

– Jeg spurgte ham bare, om han ikke kunne have lyst til at arbejde for mig, siger Kevin Magnussen.

– Rasmus og jeg har kendt hinanden og vaeret venner, siden vi var seks-syv år gamle. Han har selv kørt en lille smule gokart og noget racerbil i Danmark.

– Jeg står med et behov for at sørge for, at alt er organisere­t i mit bagland.

Det taenkte jeg, at Rasmus kunne vaere rigtig god til.

– Han kommer fra it-branchen, hvor han var salgsdirek­tør i en virksomhed. Han har den profession­elle og strukturer­ede tilgang til det, som jeg godt kunne have brug for. Og så er der jo også bare det med at rejse verden rundt sammen med sin bedste kammerat. Det kan sgu også et eller andet.

– Jeg har efterhånde­n nogle partnere med ombord, som kraever noget service. Det kraever noget oprustning, for jeg kan ikke styre alt, hvad der hører med til det. Så det er, hvad Rasmus hovedsagel­igt kommer til at arbejde med.

SENEST ER it-virksomhed­erne

Intellis og Admin By Request kommet på kørerdragt­en som personlige sponsorer.

Selv om Wendelboe ikke skal med hver gang, er det i en saeson med 23 løb også rart at have nogen med sig.

– Det er meget luksuriøst for os som kørere. Jeg kan ikke få mig selv til at pibe, når jeg ser på, hvordan catering, mekanikern­e, og mange ingeniører har det. Det går ikke at pibe, når man rejser, som vi gør, og når man får så meget fri, som vi gør, siger Kevin Magnussen.

’Vi’ er kørerne og deres naermeste, som flyver businesscl­ass eller det, der er bedre.

Altid bor på de bedste hoteller, kommer sidst og går først under en løbsweeken­d.

– Men klart; jeg savner min familie vanvittigt meget, når vi er vaek i lang tid. Det kan jeg jo ikke lade vaere med, på trods af at der er nogle, der savner deres familie mere, fordi de er mere vaek, end jeg er.

SIDSTE ÅR var fru Louise og datteren, Laura, med en håndfuld gange, og Kevin Magnussen håber, at han kan tage sin hverdag med sig lidt oftere i år.

– Men jeg er også opmaerksom på, at hun er en lille pige, og jeg får dårlig samvittigh­ed, hvis hun skal have jetlag. Så laenge vi føler, at hun trives, og at det er sundt for hende, vil vi gøre det.

– Hun går i vuggestue, så at vaere lidt for meget vaek fra det kan måske bedre retfaerdig­gøres, end hvis hun går i skole. Så det er også med at gøre det nu, mens vi kan.

– Det er et meget privileger­et liv at leve. At jeg kan have en kone, som kan vaelge at arbejde eller ej. Som kan vaelge at tage med, hvis hun vil. Og vi kan have vores barn med, udforske verden sammen og få nogle fede minder hen ad vejen.

KEVIN MAGNUSSEN

 ?? Foto: Ritzau Scanpix ?? RASMUS WENDELBOE (tv.) har kendt Kevin Magnussen fra seks-syv års alderen og er ansat som sponsorman­ager.
Foto: Ritzau Scanpix RASMUS WENDELBOE (tv.) har kendt Kevin Magnussen fra seks-syv års alderen og er ansat som sponsorman­ager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark