Formel 1 (Denmark)

Fra traktorpul­ling til Formel 2 - fra sidelinjen

-

Dorte Riis Madsen, manager for Frederik Vesti, smiler ved tanken om Frederik Vestis første besøg på fabrikken i Brande. ”Frederik var bare 15 år gammel, da han og jeg sammen besøgte Torben første gang. Jeg tror, vores ambitioner og staerke vilje til at nå helt til tops, ramte Torben Larsen lige i hjertekugl­en”, fortaeller hun. ”Efter en halv times møde var Torben overbevist, og Frederik gik fra fabrikken med sin første million til at starte en profession­el karriere op som elitekører. Det blev starten på et mangeårigt sponsorat. Og et venskab i medgang og modgang”.

”Som elitekører betyder det bare ALT, at ens samarbejds­partnere bakker 100% op, også når det ikke altid går, som man håber. Det har Torben altid gjort”, fortaeller Dorte Riis Madsen. ”Når skuffelser­ne ramte Frederik på sin vej til tops, stod Torben altid i kulissen med opmuntrend­e opbakning og en evig tro på Frederiks talent. Torbens mange rejser rundt i verden for at se Frederik køre, har altid haft kaempe betydning for Frederik. For et sponsorat er så meget mere end penge”.

I venskabet mellem Frederik Vesti og Torben Larsen ligger ikke blot en faelles vilje til succes. Men også en håndfuld ”Rosie Memories” fra en ung Torben Larsen, der engang rejste Europa rundt med traktorpul­ling på højt plan.

”Det var en udfordrend­e opgave for os unge drenge at bevaege os fra markerne i Vestjyllan­d til europaeisk­e traktorpul­ling-staevner. Men vi havde altid viljen til at vinde – og troen på, det kunne lade sig gøre. Med sporten fulgte også et kaempe set-up, der skulle udvikles og drives. Nogen gange taenker jeg, at traktorpul­ling på europaeisk topniveau naesten kraevede mere af mig som ung, end det gør for mig som erfaren virksomhed­sejer at drive en virksomhed med 650 medarbejde­re med en milliardom­saetning”, fortaeller Torben Larsen. I dag bruger han samme motivation til at hjaelpe udfordrede unge på kanten af arbejdsmar­kedet til en bedre fremtid ved at give dem et job og en uddannelse på fabrikken i Brande. ”For alle skal have en chance”, mener han.

En chance fik den unge Frederik Vesti også med Give Steels sponsorat. En vanvittig rejse, som de fleste ville have opgivet på forhånd, og som nu har ført Frederik til sidste taerskel inden F1. Vestis manager, Dorte Riis Madsen, kender rejsen, udfordring­erne og presset allermest, fordi talentet kun holdes kørende og skaber resultater, hvis hendes arbejde og de kommerciel­le partneres opbakning ikke fejler. Livet som manager for en profession­el racerkører er hårdt arbejde. Benhårdt.

”Frederik er anderledes end andre unge kørere, jeg har arbejdet med og kendt til. Sulten er større. Dedikation­en er større. Udholdenhe­den er størst. Frederik topmotiver­er alle omkring sig med sin vilje, glaede og udfordrend­e tilgang til problemer og udfordring­er.

”Frederik har i dag bevist sit vaerd gennem alle årene som juniorkøre­r. Han har vundet det europaeisk­e F3 Regional, vundet flere løb i F3 i 2020 end nuvaerende McLaren F1 kører, Oscar Piastri. Frederik afsluttede F2 mesterskab­et i 2023 som mest vindende kører med hele 6 sejre og 10 podieplads­er. Vi kniber os selv i armen, over nu at have gjort alt det vi kunne, for at gøre Frederik klar til F1. Vi er afhaengige af rotationer, andres beslutning­er og hjaelp igennem det naeste år, hvis det skal lykkes”.

”Vi lovede Torben Larsen at nå hertil ! Alene det er en kaempe sejr og tilfredshe­d - at kunne dedikere så mange sejre og år til ham. Frederik har praesteret på toppen igennem alle årene, fordi andre har givet ham lov har troet på ham og syntes, at han havde fortjent at udleve sin drøm. Den tanke og taknemmeli­ghed slipper os aldrig. Når vi forhåbentl­igt en dag lykkes med et F1-saede, så er det ikke kun Frederik, der sejrer. Så er det et helt hold af mennesker, der lykkes - sammen”, afslutter hun. Torben Larsen, Give Steel, har aldrig vaeret i tvivl om Frederik Vestis talent. Og det kom der ikke blot en sponsoraft­ale ud af, men også et venskab for livet.

 ?? ?? Frederik Vesti og Torben Larsen, CEO i Give Steel A/S
Frederik Vesti og Torben Larsen, CEO i Give Steel A/S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark