Formel 1 (Denmark)

’JEG STÅR DERNEDE EN DAG’

-

Siden Nikolaj Madsen var knaegt, har han vaeret Formel 1-fan. Han husker tydeligt, hvordan han sammen med sin far så Fernando Alonso blive verdensmes­ter i 2005.

Han var 11 år.

Den smilende fynbo er skilmisseb­arn, og skaebnen ville, at hans mor fandt sammen med en ny mand, der var en endnu større fan og mere dedikeret til sporten.

Målet om selv at arbejde i Formel 1 blev der for første gang sat ord på i 2018. Nikolaj Madsen var nystartet på fysioterap­eut-studiet og var taget til grandprixe­t på Hockenheim sammen med sin bror og bonusfar.

– Vi har fået et par bajere. Vi sidder der, og så siger jeg til dem alle sammen: Jeg står dernede en dag. Det var jo lidt fuldemands­snak. Men også lidt sjovt og en af grundene til, at jeg begyndte på studiet som ’fys’.

Eftersom Thomas Jørgensen havde vaeret med Kevin Magnussen i en årraekke, søgte Nikolaj Madsen til ProTreatme­nt.

Timingen var på fynboens side, da Rusland angreb Ukraine, Nikita Mazepin blev opsagt, og Thomas Jørgensen pludselig igen skulle sende en fysioterap­eut verden rundt.

Det oplagte og nemmeste var at sende Nicklas Gorritzen, som havde vaeret med Magnussen i 2019-2020.

– Men Nicklas var lige blevet far. Det var jo så til mit held. Som jeg forstod det, naevnte Nicklas for Thomas, at han lige skulle prøve at høre Nikolaj – ’han er rimelig interesser­et’. Så ringede Thomas til mig klokken ni en søndag morgen. Jeg sagde selvfølgel­ig ja. Fem dage senere var jeg i Bahrain, fortaeller han.

– Hvad er det fede ved at vaere ’fys’ for Kevin Magnussen?

– Alt det her Formel 1-hejs er jo megafedt. Jeg kan lide det og alle tingene ’behind the scenes’. Men det klart fedeste er den dynamik, der er opstået. Mellem Kevin og mig. Mellem vores naermeste, vores familier. Alt det, som man måske ikke taenkte, inden man kom i Formel 1.

– Jeg skulle jo bare vaere ’fys’ for Kevin og af sted til Formel 1. Men jeg havde ikke taenkt, at vi ville have det så godt, når vi ses i Danmark. Vi bruger jo uendelig mange timer på at traene og rejse. Det fedeste er naesten, hvordan vi har det med hinanden. Det er i hvert fald noget, jeg er meget overrasket over. Når vi bruger så meget tid – både i opog nedture – skal man bare kunne sammen.

– Det er også megafedt at vaere en del af teamet. Så snakker jeg lidt med ingeniører­ne om, hvad de synes om Kevins performanc­e. Er der noget, jeg kan aendre? Er der noget, de gerne vil vide fra mig? Alt andet lige er jeg jo den, der er taettest på Kevin under sådan en løbsweeken­d. Så der er mange ting, vi snakker med teamet om. Og det synes jeg også er rigtig fedt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark