Formel 1 (Denmark)

’HAN ER EN AEGTE KAMMERAT’

’Det mest humane, ’nede på jorden’ menneske, du kan finde’

-

Af alle nuvaerende og tidligere Red Bullkolleg­aer er forholdet til SEBASTIAN VETTEL noget helt unikt. Det blev understreg­et, da den firedobbel­te verdensmes­ter hos Aston Martin afsluttede sin karriere.

I Brasilien, ved det naestsidst­e løb, holdt Vettel en afskedsmid­dag om onsdagen. Inviterede var den faste traener Antti Kontsas, presseoffi­cer gennem hele Vettels karriere Britta Roeske og

Ole Schack.

– 2014 er efterhånde­n mange år siden (Vettels sidste år hos Red Bull, red.). Som person er jeg stolt af, at jeg stadigvaek er en, som en kører gider at haenge ud med, selv om jeg bare er mekaniker og ikke arbejder for ham mere, siger danskeren.

Da Max Verstappen i Qatar vandt sin tredje titel, vågnede Schack også op til en besked lørdag morgen før sprinten fra Vettel med et pøjpøj til den hollandske side af garagen.

– Sebastian er nok det mest humane, ’nede på jorden’ menneske, du kan finde, siger Ole Schack om tyskeren, som han arbejdede for 2009-2014.

Sønderjyde­n naevner et eksempel, fra da Vettel kørte for Ferrari.

– Det var min fødselsdag, og det husker han. Midt i fire-up en fredag aften kom han gående ind garagen i sit Ferrarigea­r. Normalt kan en kører ikke gøre det, men han kunne få lov til hvad som helst. Han ønskede tillykke, grinede lidt over, at han vist ikke måtte vaere der og gik så ud igen.

– Vi har vaeret til rigtig mange ting sammen uden for motorsport. Fordi jeg er en af hans gamle kammerater fra den bedste tid, han havde i Formel 1, hvor det var nyt for os alle. Det var nyt at vinde racerløb, og det var jo nyt for ham at blive verdensmes­ter.

– De tider snakker vi tit om. Vi har vaeret ude at spise mange gange, når vi har boet i storbyer. Også når han har kørt for Ferrari og Aston Martin.

– Her ser jeg, hvor stor en pris de betaler for at vaere kendt. Jeg kan gå hjem fra restaurant­en lige med det samme, mens der står en kø udenfor med servietter, de lige vil have underskrev­et. Men han brugte stadigvaek den halve time ekstra.

– Der var ingen af italienern­e fra Ferrari, han gik ud at spise med. Han havde ikke det sammenhold, som han havde med os.

– Selvfølgel­ig var der en masse, der vidste, at han stoppede, men jeg fik et håndskreve­t brev om onsdagen, før det var ude i medierne. Hvad hans idé var til fremtiden, og hvorfor han var kommet til den konklusion. Det har jeg derhjemme, og jeg er pissestolt af sådan et håndskreve­t brev på to sider fra en, som jeg vil kalde en kammerat.

Når tiden bliver til det, venter en fisketur i Schweiz, hvor Vettel bor med sin hustru og tre børn. Ole Schack er passionere­t fluefisker, ville have tyskeren i gang, hvilket blev mødt af en åben invitation.

I Vettels sidste saeson købte Schack alt det grej, som der kraeves, og aftalte med Norbert Vettel, hvordan han kunne overraske sønnen.

Det lykkedes.

– Han sagde, at ingen andre fra F1 havde købt en gave til ham før. Så det var han virkelig stolt af, fortaeller Schack.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark