Formel 1 (Denmark)

’PLØJEDE HELE GRAESPLANE­N OP’

Der gemmer sig også en festlig side af den introverte aerodynami­ker

-

Hvis man skal pege på en af hovedårsag­erne til Red Bulls succes, er det svaert at komme uden om ADRIAN NEWEY. Teamets chefdesign­er, der har vundet flere titler i sin karriere end nogen anden ingeniør.

– Jeg har så meget respekt for ham. Hvordan han har udviklet sig gennem alle de år. Han minder mig om Sir Alex Ferguson fra fodboldens verden. Fodbolden aendrede sig også fra 1980’erne, til han sluttede, siger Ole Schack. På samme måde med Newey. Han har stadig sin notesbog, sit tegnebraet og laver skitser i frihånd, men er i den grad fulgt med tidens profession­alisme.

– Måden, vi designer en bil. Hvad er kravene, og hvad er lovligt? At forstå alt det og oversaette det til en hurtig bil. Det er jo ikke bare downforce. Det er et koncept. Hvordan udvikler vi den?

– Men han er en lidt genert person. Nogle gange kommer han og spørger: ’Kan det her, det her, eller det her gøres?’ Og den interaktio­n synes jeg er fantastisk. Han kommer stadig og spørger: ’Hvad synes du? Hvis vi kan gøre sådan og sådan, vil det så hjaelpe jer?’ Det er jo helt fantastisk.

Der gemmer sig også en festlig side af den introverte aerodynami­ker. – Det kan jeg love. Han har crowdsurfe­t til julefrokos­ter, og det er jo ikke lige den Adrian, man ser i medierne selvfølgel­ig. Men han har en personligh­ed.

Og så var der lige dengang med Christian Horners graesplaen­e. Efter Silverston­e i 2009.

– Alle fra teamet blev inviteret op til Christian med livemusik og lidt bar-halløjsa. Så dukkede Adrian op i en gammel Ferrari, lavede donuts og pløjede hele hans graesplan op.

– Christian rystede bare på hovedet og sagde, at det var typisk ham. Men han får lov til at betale for det, selv om

Christian nu selv ville have råd. Men han tog det med et grin, erindrer Schack.

 ?? ?? Christian Horner og Ole Schack krammer efter Max Verstappen­s seneste VM-titel, mens ADRIAN NEWEY med den berømte notesbog ser til.
Christian Horner og Ole Schack krammer efter Max Verstappen­s seneste VM-titel, mens ADRIAN NEWEY med den berømte notesbog ser til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark