Gør Det Selv (Denmark)

Sådan bruger du din GPS-sporeenhed

-

Vi har investeret i en simpel GPS-enhed, der er robust bygget, hermetisk lukket og ikke har knapper eller andre dikkedarer. Enheden er danskudvik­let og hedder Cobbleston­e GPS. Den koster omkring 1.000 kroner og kraever intet abonnement. Den er nem at komme i gang med og nem at installere i det, du gerne vil passe på. Fordi denne enhed er så velbeskytt­et, betyder det også, at den ikke kan genoplades – men med én sporing om dagen skulle der vaere batteri til fire års brug.

1. Installér appen CPH Trackers, som du finder i Apples App Store eller Google Play. Når du starter appen første gang, bliver du mødt med lidt indledende forklaring­er, og dernaest skal du indtaste din e-mailadress­e og en kode, som du selv vaelger.

2. Nu skal du give appen tilladelse til at se din position og til at sende dig beskeder. Dernaest er appen klar til opsaetning­en af din første enhed. Her skal du indtaste koden på din enhed. Den består af 20 tal og findes bag på enheden. Nu skal du navngive din enhed.

3. Her skal du vaelge, hvor tit du vil have en positionso­pdatering. Jo oftere enheden skal vågne, måle og kommuniker­e, jo mere batteri vil den bruge. Hvis du vil installere den i din bordrundsa­v eller noget andet, som du sjaeldent selv flytter rundt med, så kan en indstillin­g, der giver besked ved hver bevaegelse, vaere fin. I en scooter eller andet, du måske flytter flere gange om dagen, vil “besked ved hver bevaegelse” aede batteriet hurtigt.

4. For at aktivere din enhed skal du ryste den i 10 sekunder. Dernaest går der lidt tid, og du får en besked om, at den er klar til at blive placeret.

5. Placér GPS-enheden i den ting, du gerne vil spore. Her saetter vi den under saedet på en dyr scooter. Der medfølger et stykke selvklaebe­nde tape til formålet, men selvom tapen er ekstremt staerk, og enheden er vandtaet, så skal du nok ikke placere den oppe under en skaerm, som du har set på film. Find en plan flade, hvor den er skjult. Rens fladen, inden du placerer tapen. Bemaerk, at antennerne fungerer bedst, hvis toppen af GPS’en peger mod himlen.

 ??  ?? 5
GPSboksen er relativt diskret og nem at skjule under saedet eller i motorrumme­t.
5 GPSboksen er relativt diskret og nem at skjule under saedet eller i motorrumme­t.
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark