Gør Det Selv (Denmark)

TEMA: Gulvvarme

Gulvvarme kan virke som et lidt uoverskuel­igt projekt med mange elementer og en masse teknik. Men sådan er det faktisk ikke laengere: Vi har fundet og testet en løsning, som enhver med en smule gør det selv-erfaring kan laegge.

-

– smarte sporplader til varmeslang­erne.

Det er en effektiv og populaer opvarmings­form, men skal du have håndvaerke­re til at laegge din gulvvarme, bliver det hurtigt bekostelig­t. Der går nemlig en del arbejdstim­er til, når der skal laegges gulvplader, varmeforde­lingsplade­r og varmeslang­er.

Men alt det arbejde kan du uden problemer klare selv med de løsninger, vi har fundet frem til her. Alle de besvaerlig­e arbejdsgan­ge har producente­rne nemlig sparet dig for, så du skal ikke bekymre dig om en masse fraesearbe­jde, spidsfindi­g sømning af aluminiums­plader eller fastgørels­e af varmeslang­er med specialvae­rktøj. Hvis du kan laegge gulvspånpl­ader, kan du også laegge gulvvarme.

Ingen beton

Systemet her er desuden effektivt, fordi der ikke skal støbes; varmen ligger lige under dine fødder, så det er oplagt, hvis du renoverer og skal laegge nyt gulv.

Har du egen centralvar­me, fx i form af gasfyr eller luft til vand-varmepumpe, må du også tilslutte det hele selv. Men lige netop tilslutnin­gen er – som det meste VVS-arbejde – et bøvl af dimser, dippedutte­r og dingenoter, og så er gulvvarme efterhånde­n blevet en teknisk affaere med digitale displays og trådløse termostate­r. Set i det lys kan du overveje at gøre, som vi gjorde her: Tag en god VVS’er med på råd, lad ham eller hende stå for teknik og tilslutnin­g, og laeg så selv undergulv og varmeslang­er. Så er der også en ekspert at traekke på, hvis noget driller undervejs.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark